Hundarna avlivade efter attack

De två hundarna av rasen Alaskan Malamute har avlivats, efter att de igår attackerat tre ryttare och deras hästar, attacken inträffade nordväst om Norrtälje.

En 28-åring blev biten i ansiktet, en 66-åring fick ryggskador och en 12-åring chockades. Hundarna dök plötsligt upp och började jaga hästarna som skenade. Den yngsta ryttaren kastade sig av hästen och chockades, dels av fallet men också av att se hur 66-åringen kastade sig av hästen med ryggskador som följd.

Då 28-åringen hoppade av sin häst anfölls hon av hundarna, hon fick svåra bett i ansiktet och på halsen. Hon fördes med helikopter till sjukhuset där hon senare opererades för sina svåra skador. Även den äldre damen fördes till sjukhus för vård.

Hundägaren är anmäld för bristande tillsyn av hund samt vållande till kroppsskada.

.


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Hundarna avlivade efter attack

 1. BirgerZorro skriver:

  Det hade varit mer befogat att avliva ägaren istället!!! :(
  En hund gör ALDRIG fel! Det är ENBART vi ägare eller de som möter hunden som gör fel; en hund är en hund är en hund. De går efter sina instinkter och inget annat. Att sedan en del idioter till hundägare gör om dem till små barn är ju att göra hunden världens björntjänst!!!

 2. Birgitta Lindqvist skriver:

  Gillar inte kommentaren, såväl barn som hundar ska ha regler och normer, gillar inte aggressiva tonåringar eller dito hundar. Uppfostran är inte fult. Jämförbart är ju godis till båda det är man duktig på, kärlek – omsorg – tid, måste dom ha det också hjälp då blev det genast svårare. Ledarskap det är något du får och förtjänar, därför du är så himla bra.

 3. dognewss skriver:

  Läget kritiskt för den kvinna som blev svårt biten, mannen som kom till undsättning säger att det var det värsta som han har sett (skadorna) http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=5067933 Hans Rosenberg på SKK säger att man ALLTID skall ha sin hund kopplad om man inte kan lita på sin hund

 4. Gunilla skriver:

  Funderar på hur det kommer sig att ägaren avlivade hundarna så snabbt ändå.
  Ville han inte få dem mental bedömda av någon annan? Visste han av deras tendenser?
  Jag vet inte, jag bara funderar.
  Lokalradion sa att han jobbar med hundar?

 5. Pingback: Elin fick ärr för livet efter hundattacken som kunde tagit hennes liv |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s