Gula hundar behöver mera utrymme

En del hundar behöver utrymme.

Om du ser en hund med gult snöre, gul rosett, gul scarf eller något gult på koppel, sele eller halsband ge den hunden utrymme. Gå inte fram till hunden eller matte eller husse. De har markerat att hunden inte kan vara nära andra hundar. Vad som är för nära, det vet bara den hundens matte och husse.

Varför behöver en del hundar mer utrymme?

Den kan vara sjuk.
Den kanske är under utbildning till tex. servicehund.
Den kanske är under rehabilitering.
Den kanske är adopterad eller omplacerad, för dem kan omgivningen vara skrämmande.
Hunden kan ha dålig erfarenhet av andra hundar och kanske inte tycker om andra vänliga hundar som bara vill hälsa.
Det finns många olika anledningar till att de behöver lite extra utrymme, så visa respekt, ge dem plats eller ge dem tid att förflytta sig.

Gul markering på hund betyder kort och gott: min hund behöver lite mer utrymme än andra.

Gul hund behöver utrymme!

Tack! Alla mattar och hussar till gula hundar
uppskattar din hjälp och din respekt.


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Gula hundar behöver mera utrymme

 1. Anonym skriver:

  Jag har gula reflexer på min hund, sele,koppel mm….ingen bra färg dom valt för många jag känner har gula saker (reflexgula) på sin hund utan att den behöver extra utrymme…….. Bara en fundering från en som har en sketsnäll liten golvmopp med mycke gult ;)

 2. Anonym skriver:

  Åhhh vad bra tänkt!!! Har själv en omplacerings hund med dåliga erfarenheter o är rädd för människor mm. Ska fästa ett gult band på hennes koppel så vet alla snälla människor att hon bara vill vara ifred o inte hälsa.

 3. Pingback: Gult snöre på kopplet. « Sandraskrigare

 4. catarina skriver:

  Varför GULT? reflexer mm. är ju gula. På hästar sätter man en RÖTT band i svansen.

 5. Maria skriver:

  Bra tänkt.Färg valet var inte det bästa med tanke på gula reflexer.

 6. Catharina L skriver:

  Trist. Min hund har inga problem att möta eller träffa andra hundar men…….hennes reflexer (väst, halsband o koppel) är gula. Inte tänker jag jaga efter nya i annan färg bara för detta. Då får väl folk tro att hon behöver mer utrymme. Har inga problem med att fråga dom jag möter ifall det är okej.

 7. 1Credo3Hundar skriver:

  En bra tanke, har invändningar angående färgen dock, tycker man borde valt rött eftersom det är vad som gäller med hästar (röd rosett i svansen betyder att hästen sparkas) och där hade man haft en del gratis i och med att det iaf hos hästfolk finns insikt om detta redan. Kanske skaffar jag gult till den lilla problem(omplacerings)-hunden nu.

 8. William Deutz skriver:

  SÅ BRA!
  Jag är i kontakt med dem som startade detta :) förhoppningsvis kommer jag göra en del för dem för att sprida detta. Kontakt mig om ni vill hjälpa !
  /Erika

 9. Pingback: SKK stödjer INTE de gula bandet |

 10. Karina Jatala skriver:

  Klart SKK inte supportar detta för det var ju inte de som kläckte idén! SKK påstår att vanliga umgängesregler gäller i närhet med hund, dvs att barn ska inte springa , hoppa, leka och människor överhuvudtaget inte ska gå fram för hälsa på en hund om de inte frågat om lov av ägaren först. Då vill jag veta varför har SKK inte gjort ett enda dyft för informera folk om detta? Efter många år som medlem hos SKK har jag aldrig fått någon information om dyl. Intresset har av någon anledning för ämnet dykt upp just nu då det har kommit ett alternativ där man kan påvisa att ”snälla, min hund kan inte just nu hälsa på Er, min hund behöver avstånd” Sen må det handla om att hunden kanske inte är social, kanske sjuk, kanske löper etc. Vad har Ni gjort SKK? Maffia metoder som enbart stöder renrashunds uppfödare där det bara handlar om ekonomi är min åsikt eftersom Ni har så starka emotsägelser mot blandrashundar som kan vara mkt sunda hundar utan sönderavlad mentalitet o andra fysiska problem..Min hund har gul rosett och jag har klivit ur SKK länge sedan, mina vänner följer det exemplet just pga att Ni är så Jä#la blinda för vad som är bra för hund som individ, det handlar inte om makt och pengar!

  Karina Jatala

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s