Rikstäckande hundfond i Sverige

Dog News har inlett ett samarbete med Hundfonden.se

Djursjukhuset Blå Stjärnan i Göteborg ligger fonden där man kan ansöka om bidrag – det kan alla veterinärer i hela Sverige göra from 1 juli 2012 via att kontakta Blå Stjärnan.

Det hela började med Monica Lindgrens privata ekonomiska insats då hon startade Zorro -och Zacoofonden till minne av sina hundar med samma namn.

Nu har Monica Lindgren tillsammans med Seth Sjöblom och Stiftelsen Blå Stjärnan utvecklat det till en rikstäckande fond för att hjälpa utsatta hundar och som enligt Monicas vilja och riktar sig till gruppen misshandlade, övergivna och vanvårdade hundar -då det kan handla om hundar som polisen kör in till djursjukhuset och vars sjukvård kan ansökas via Blå Stjärnan i Göteborg via fonden.

Fonden finns också – i andra hand – till för mindre bemedlade hundägare som kan söka stöd i fonden för veterinärvård av sina djur. Varje veterinär i hela landet kan from1 juli ansöka om fondmedel för hundar i fonden, via att kontakta Blå Stjärnan.

Nu heter Monicas vision hundfonden.se och vi har bloggen för att sprida information och snacka om hundar – vårt stora hjärteämne.

En UC-kontroll om ansökarens ekonomi görs för att hjälpen kommer rätt djurägare och djur tillhanda. Vi ser gärna att veterinärerna själva bidrar med att ge rabatterat pris för behandlingar för att spara på hundfondens medel - men fonden har inte det som krav. De veterinärer som bidrar med rabatter kommer dock att varmt omnämnas på vår tack-sida.

Vi har jobbat hårt tillsammans med Stiftelsen Blå Stjärnan i Göteborg för att komma dit vi är i dag.

Vi kommer att fortsätta arbetet med att få denna fond att växa dels med egna medel och från de som skänker gåvor, testamenterar och blir medlemmar, annonserar, mm.

Gör det lilla du kan som växer till en stor hjälp
för utsatta hundar på Bg: 873-3800

Vill du bli stödmedlem till hundfonden.se så kan du sätta in valfritt belopp från 100:-/månad i ett år så kommer du på stödmedlemslistan som kommer att finnas på den nya bloggen. Eller göra en engångsinsättning - efter vad du har råd med. Vi och hundarna är tacksamma för alla bidrag - stora som små.


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s