Presentation av Sunline Lady In Red

Bonnie valp

Bonnie heter i stamtavlan Sunline Lady In Red och är född i mars år 2000 hos Solveig Olsen på Kennel Sunline i Norge. Bonnie kom till oss då hon var 3 månader gammal, se bild ovan så söt hon var då hon kom till oss.

Jag bodde i Finland då jag köpte Bonnie, hon skulle åka flyg ensam från Oslo till Helsingfors, med en mellan landning på Arlanda i Stockholm. Jag var så orolig för hur resan skulle gå. Långt innan flygplanet landat stod jag på flygplatsen och väntade, jag visste inte att hon skulle komma med ett fraktflyg så jag stod vid utrikesterminalen. Då jag väntat länge nog  gick jag bort till informationen och frågade vilken tid flyget skule komma. Jag fick veta att jag var i fel terminal, jag slängde mig i bilden för att köra så fort som möjligt till fraktflygs terminalen.

Efter att ha visat alla tulldeklarationer och betalt tull för valpen fick jag äntligen gå in för att hämta Bonnie. Hon fanns längst bort i den enorma hallen med fraktgods. Till min förskräckelse åkte en kille med truck bort för att hämta henne. Hon satt i en liten transportbur som killen placerade på en pall som fanns framme på truckgaffeln. Min lilla valp kom åkandes på en truck fram till mig, jag upplevde det hela mycket jobbigt att se henne komma där med trucken. Stackars liten!

Bonnie var precis så söt som jag hade föreställt mig, hon var inte alls rädd eller blyg för mig. En liten pigg valp med de mest uttrycksfulla ansikte jag hade sett.

Väl hemma fick Bonnie träffa mina andra hundar, hon var lite reserverad och ville helst vara för sig själva. Det gick några dagar innan hon kom in i flocken. Det var min andra tik Bambi som först bjöd upp till lek. Bambi tog sitt tuggben i munnen, gick fram till Bonnie och lämnade tuggbenet intill hennes framtassar. Bonnie fattade galoppen genast och började leka med Bambi, nu ville även de andra hundarna vara med. Jag förstod att flocken hade accepterat vår nya valp, allt var lungt och skönt.
Bonnie

Bonnie växte upp till en liten skönhet, hon blev precis så fin som jag hade drömt om att min första import skulle vara. Redan som 15 månader gammal blev Bonnie Finsk Champion och erövrade sitt första Cacib. Hon blev också placerad på Finlands Pomeranian klubbs Top Ten lista år 2001!

På våren år 2002 flyttade jag med mina hundar till Sverige. Jag fortsatte att ställa ut Bonnie och hon blev ganska snart även Svensk Champion. Året därefter blev Bonnie Dansk Champion och därmed även Internationell Champion som bara 2 år gammal.

År 2002 blev Bonnie Sveriges vinstrikaste Pomeraniantik!!! Och år 2003 blev hon Svensk Vinnare!! Bonnie har fortsatt med sina framgångar, sommaren 2006 ställde jag ut henne 2 gånger och hon blev BIR (bäst i rasen) båda gångerna.

Nu är hon redan 7 år gammal och pensionerad, vi kommer dock att ställa ut henne i veteranklass bara på kul då hon fyllt 8 år. Bonnie har lämnat några fragångsrika valpar så som Svensk Champion Black Orange’s Wave Of The Year (exporterad till Holland) och Black Orange’s Royal Straight Flush samt Black Orange’s Not For Sale.

Bonnie har ett mycket trevligt temperament, hon är klok och ibland tror jag faktiskt att hon kan prata. Hon ser mest upp till min man Håkan som absolut är hennes favorit. Det är jag som utfodrar hundarna men det är till Håkan som de går för att kelas. Bonnie sover i vår säng och varje kväll lägger hon sig på Håkans mage. Hon klappar med sin små tassar på hans mage för att få hans uppmärksamhet. Det ser ut som om hon säger ”husse” ser du mig inte, gosa med mig.

Hon är absolut den mest speciella hund vi har!

Läs mera om oss och Pomeranian på sidan Black Orange’s

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Presentation av Sunline Lady In Red

  1. Vivi skriver:

    Hej Susann.En rigtig fin blogg, du har fået.Jeg må jo bruge nogen tid på at få læst alt du har lavet;o)Fine fotos af dine pommies.Held og Lykke.fra Vivi i Danmark.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.