Presentation av hanen Woody

Woody

Woody heter i stamtavlan Black Orange’s Wave Of The Year, han föddes den 13 november 2003 i en kull med två valpar. Då hans mamma Bonnie hade haft värkar hela natten och inget hände, ringde jag till veterinären (klockan var 04.00 på morgonen) för att berätta att vi var på väg in för eventuellt kejsarsnitt.

Vi hade relativt lång väg till veterinären, min man körde och jag satt på bakbänken med Bonnie som låg i sin valplåda. Hon kämpade tappert med sitt värkarbete men det såg inte ut som om något skulle hända. Då vi äntligen var framme på kliniken såg vi till vår besvikelse att veterinären inte hade kommit trots vår överänskomna tid. Bonnie krystade nu mera än någonsin och jag kände att valpen var påväg. Jag tog tag om valpen och hjälpte honom ut. Jag sugade rent hans luftvägar (smakade inget vidare) och räckte honom till mamman så att hon kunde bita av navelsträngen.

I väntan på veterinären började lilla Woody dia förnöjt. När så veterinären äntligen var på plats, gjorde han en undersökning av Bonnie och konstaterade att det var en valp till. Jag ville så gärna att vi skulle ta kejsarsnitt men veterinären trodde att hon skulle kunna föda själv.

Vi lastade in valplåda med mor och valpen i bilen och började köra hemåt. Jag kände då att nästa valp var påväg, den låg bak och fram så jag anade att det skulle bli problem. Jag ringde kliniken igen och undrade om vi kunde snitta henne trots allt, sköterskan lungnade mig och sa att allt kommer att gå bra. Ingenting mera hände under vägen hem och jag blev allt oroligare för varje minut. Tillslut förstod jag att jag måste ”dra” ut valpen för nu var tiken så trött efter allt värkarbete. Jag lyckades få ut valpen, en stor hane men tyvärr var det försent, han var redan död. Så därav kom Woody att växa upp i en kull utan syskon.

Det var från början meningen att vi skulle sälja Woody, vi hade många som ville köpa valp hos oss. Efter all dramatik vid hans födsel så klarade jag inte av att sälja honom, han var min lilla bebis och skulle få stanna hos mig. Woody växte upp till en liten charmör, alltid glad och full av energi.

På bilden ovan är Woody 1 år gammal och redan en van utställningshund. På första hundutställningen SSUK i Västerås 2004 som han deltog på, då han bara var 5 månader gammal blev han först BIR valp (Bäst i rasen) och sedan blev han Best In Show 2 valp!!!  

Då han var 9 månader gammal åkte vi till Danmark till en Internationell hundutställning, där han vann över 3 Championhanar!! Jag var så stolt över lillkillen!

Woody blev bara vackrare och vackrare för varje dag som gick! Han fick en vacker tjock tät päls med massor av underull, precis som en Pomeranian skall ha.

Woody älskar att posera framför kameran, men ibland blir han lite väl ivrig och har svårt för att stå still.woody springer

Det bästa som finns är nog alla långpromenader längs stranden där man kan springa fritt…….

Sommaren 2005 åkte vi till Gotland och deltog i två stora utställningar där, första dagen var det en Internationell utställning och dagen efter Nationell. Ovan ser ni Woody stolt med sina rosetter, han vann BIR (Bäst i rasen) båda dagarna och dag två blev han även placerad som nummer 4 i gruppen av alla spetsraser!!! Man ser hur han ler på bilden, stolt över sin bragd!

År 2005 blev Woody placerad som bästa Europeiska födda hane på Pomeranian Top Ten i Sverige!!!
Susann och Janneke

På bilden ovan ser ni Woodys nya ägare Janneke till höger och mig själv till vänster med Grace i min famn. Vi sålde Woody våren 2006 efter många långa månaders övervägande. På vår kennel finns Woodys mor, syster och halvsyster, vi behöver få in nytt blod och vill inte hålla allt för många hundar. Woody fick ett mycket gott hem hos vår vän Janneke i Holland.

Woody blev Svensk Champion precis då han fyllt 2 år (en hund måste vara minst 2 år gammal för att få tävla om ett Championat i Sverige), han ställdes ut i hård konkurens och fick sitt Championat på första helgen som han försökte.

Woody har ställts ut några få gånger i Holland där han har tagit 2 Certifikat och 2 Cacib under väldigt kort tid. Han behöver bara 1 Cacib till för att uppnå tittel Internationell utställnings Champion!!!

Här blir Woody först BIR (bäst i rasen) och sedan slutar dagen med Best In Show 2 för domare Nina Karlsdotter i Sverige helgen innan han flyttar till Holland.

Woody blev placerad som nummer 3 på Svenska Spets och Urhundsklubbens Top Dog lista år 2006!! Trots att han bara deltog på en enda utställning för SSUK under detta år!!!

Woody blev även placerad som nummer 8 på Pomeranian klubbens Top Ten lista år 2006!!!

Otroligt vad denna lilla kille har hunnit med på sina 3 första år. Han är också stolt pappa till några valpkullar….jag lovar att ni skall få höra mera om dem senare;)

Läs också artikel i Aftonbladet om Woody http://www.aftonbladet.se/vss/lasarbladet/story/0,2789,801766,00.html

Läs mera om oss och Pomeranian på sidan

www.blackoranges.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.