Trevlig Alla Hjärtans Dag!

I dag är det Alla Hjärtans Dag och jag vill önska alla mina läsare en riktigt mysig dag tillsammans med era vänner, familjer och fyrbenta vänner!

Vem skulle inte vilja ha en kyss av denna lilla underbara Pomeranian;) Jag tycker bilden är så underbar så jag ville visa honom för er.

Vi började dagen med att ta en långpromenad ner vid havet, inget är så rofyllt som att gå längs stranden och se vågorna skölja in över stranden. Se hur måsarna flyger runt runt i hopp om att kunna fånga sig en fisk ur vattnet. Även hundarna kopplar av, de springer i kapp och finner alltid något på stranden att leka med.

Mitt hjärnkontor kopplar av allt vardagsstress, kvar finns bara drömmar om kommande valpkullar. Det finns inget så intressant som att se valpar växa upp och utvecklas till underbara små men endå envisa hundar.

Idag tänkte vi inte göra så mycket bara mysa och vara tillsammans med familjen. Hundarnas klor behöver klippas, det gör jag varje onsdag. Cayenne avskyr att klippa klorna, hon kryper in under bordet så fort som hon ser klosaxen. Men hennes nyfikenhet och hopp om att få gosa tar överhanden så hon kommer till slut fram och låter sig motvilligt klippas.

Det är viktigt att man tränar kloklippning ofta då valpen är liten, så att den vänjer sig vid det. I bland hjälper inte det och då får man kämpa med dem varje gång. Det är så vi har det med Cayenne;). Tur att jag är så tålmodig;)

På bilden ovan poserar Bonnies första valp Rasmus 12 veckor gammal. Visst är han underbar, som ett litet lurvigt trådnystan. Man blir varm i hela kroppen av att se på honom.

Valpar är söta och goa men du som tänker köpa hund, kom ihåg att de växer fort och att hunden lever i sådär 12-15 år om den får vara frisk. Man är väldigt bunden med en hund och den får aldrig lämnas ensam längre än 4-5 timmar åt gången. Om du går i tankarna att köpa hund, läs då allt du kommer över som rör just den rasen du är intresserad av. Kontakta många uppfödare, leta efter en seriös uppfödare som kan tänka sig att hjälpa dig så länge hunden lever. Du kan behöva stöd och hjälp med mat, trimning, sjukdomar ja allt som rör ett levande djur. En Pomeranian valp kostar ca 15.000-20.000kr idag, men tänk på att den behöver en försäkring som kostar minst 1500kr varje år. Den skall vaccineras, putsa tandsten, trimmas, tuggben, leksaker, sovplats, transportbur, koppel, valpkurs och mat. Jag kan uppskatta att valpens första år kostar minst 3000-5000 kr.

Läs mera om oss och Pomeranian på hemsidan

www.blackoranges.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Trevlig Alla Hjärtans Dag!

  1. Ha en underbar alla hjärtans dag nu och sköt om dig!Vickehttp://www.vicke.be/m…

  2. Emelie B skriver:

    Hej!Jag har länge tänkte att köpa en pomerianan valp, jag undrar om du vet hur man hittar uppfödare, har letat men hittar inget. skulle vara jätte snällt.Mvh Emelie Bergman

    • Susann skriver:

      Hej Emelie, Du går in på http://www.pomeranianklubben.se så finner du alla seriösa Pomeranian uppfödare som är med i rasklubben. Leta på sidan uppfödare eller valpar där det finns valpar som är till salu. Lycka till! P.S Vi har även valpar till salu ibland.Mvh Susann

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.