Bonnie var hos veterinären för att putsa tandsten

Alla andra hundar fick frukost förutom Bonnie, för hon skulle till veterinären för att putsa tandsten. Bonnie hade även några lösa tänder som veterinären skulle dra ut, hon har ju hunnit bli långt över 7 år men anses inte som gammal ännu. Dvärghundar tappar ofta sina tänder tidigare än vad större hundraser gör. Ibland spekuleras det att tandlossning går i arv men jag har inte sett det problemet hos mina hundar.

Bonnie anade redan i bilen att vi var på väg till veterinären, jag måste medge att hon avskyr att gå hos veterinären. Vi besöker ju dem bara vid vaccinering och putsning av tandsten, det gör ju ont så jag förstår att Bonnie inte gillar att gå dit. Bonnie är en väldigt frisk liten dam som inte har behövt veterinärhjälp förutom kejsarsnitt och sterilisering.

Väl framme hos veterinären fick vi fylla i ett frågeformulär om Bonnie och ägaruppgifter, sedan vägde vi henne på en digitalvåg och fyllde även i hennes vikt. Starx ropade Rony (som veterinären heter) in oss till undersökningsrummet. Jag lyfte upp Bonnie på bordet och Rony lyssnade på hennes hjärta, innan hon fick en första lugnande spruta. Femton minuter senare fick hon en injection till och sedan tog det inte länge innan hon sov lungt.

Undertiden medan vi väntade ställde Rony iordning alla instrument som han behövde inför tandstensputsningen. Jag placerade sedan Bonnie på mage på bordet som lutade svagt framåt så att vattnet som används vid laserputsningen skall rinna ur hundens mun och ner i en hink. Jag visade för Rony vilka tänder som var lösa så att han visste vilka som jag ville att han skulle dra ut. Rony jobbade metodiskt och efter en halvtimme var Bonnies tänder vita pch fina igen, och tur var det för nu började även Bonnie vakna upp från sin lätta narkos. Rony gav en injection med smärtstillande till Bonnie och skrev sedan ut ett recept med antibiotika, för att stilla den lilla inflamation som hon hade i tandköttet.

Jag lyfte sedan över Bonnie till hennes transportbur och åkte hem med henne, hon fick sedan ligga på övrevåningen hela eftermiddagen för att i lugn och ro vakna upp. Redan framåt fyra tiden var hon så vaken att hon kom ner för att be om middagsmat, jag gav henne enbart ett lätt mål mat den kvällen. Följande morgon var hon pigg och glad som vanligt igen.

Vi brukar putsa hundarnas tänder en gång per år, ibland är man tvungen att göra det oftare då små hundar har en benägenhet att få tandsten trots att de äter tuggben dagligen.

Läs mera om oss och Pomeranian på www.blackoranges.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Bonnie var hos veterinären för att putsa tandsten

  1. cecilia hydman skriver:

    det är ingen kommentar det är en fråga:vilken ras är Bonnie?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.