Våra egna uppfödda Champions

Vi är en liten Show Kennel där vi prioriterar utställningar framför uppfödning, därför föds det bara ca 1 kull per år hos oss. Det har fram till i dag 28 juli 2007, bara fötts 12 Pomeranian kullar hos oss sedan start den 26 juli år 1995 då vår första Pomeranian kull såg dagens ljus. Det är inte mängden som gör det, det är kvalitén.

Vi började med rasen redan år 1993.
Det har på 12 kullar fötts 22 levande valpar, av de valparna har 4 blivit Champions och ytterligare 4 har vunnit Cert på utställning och är på god väg att bli Champions.

De flesta av våra valpar har sålts som sällskap, medan de valpar som jag har lämnat till mig själva har blivit Champions. Det är idag 20 % av våra uppfödda valpar som tagit Championat, det resultatet är vi nöjda med, men vi strävar förståss efter att det skall bli fler;)

Nedan presenteras våra Champions av egen uppfödning, samtliga hundar var placerade bland tio bästa på Pomeranian Top Ten listan i sina land då de var aktiva på utställningar:

Finsk Champion, Cacib winner ”Namu” Black Orange’s Baby-Doll föddes den 26 juli år 1995 i min första kull, Namu ägdes av Päivi Paajanen på Kennel Baby Doll’s i Finland.

Namu tog sitt Finska Championat den 29 augusti 1998. Päivi startade senare sin Kennel och tog då namnet Baby Dolls efter min tik.Tyvärr har jag ingen bild på Namu.

Finsk Estnisk Champion Baltic Winner 2000, Cacib x 2 winner ”Gizmo” Black Orange’s Midnight Star föddes den 20 oktober 1997 i min andra kull och ägdes av mig själv. Gizmo tog sitt Finska Championat den 24 januari 1999. I augusti 1999 blev Gizmo också Estnisk Champion och året därpå i augusti tog Gizmo sin Baltisk Winner 2000 tittel!

Finsk Champion ”Sunny” Black Orange’s Surprising Sun föddes den 3 mars år 1999 i min tredje kull och ägs av Katri Halkola i Finland. Jag var handler för Sunny på hennes få utställningar och den 8 september år 2001 tog hon sitt Finska Championat.

 

Svensk Champion, Cacib x 3 winner ”Woody” Black Orange’s Wave Of The Year föddes den 13 november år 2003 i min sjunde kull med Pomeranian. Woody tog sitt Svenska Championat den 7 januari år 2006. Woody har vunnit Cert i Holland och behöver 1 cert och 1 Cacib till för att erhålla sitt Hollänska och Internationella Championat.

Vi ser framemot att visa fram ytterligare Champions under år 2008!

Läs mera om oss på www.blackoranges.se

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.