Efterlängtad hundlag

Jag välkomnar den nya hundlagen som träder i kraft från årsskiftet och hoppas på att polisen skall agera aktivt på alla missförhållanden som hundarna utsätts för i dagens Sverige!

Läs om ”monsterhunden” i artikeln på aftonbladet http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1389024.ab det är hemskt att människan förstör hunden så, den föddes inte elak!

 

Till årsskiftet träder en ny lag i kraft som gör det möjligt att inte bara frånta olämpliga personers hundar, utan också förhindra dem att i framtiden bli hundägare. Det är en i högsta grad välkommen lag.

Hittills har polisen varit bakbunden av gällande regler om att hunden i princip måste ha attackerat någon för att omhändertas. Nu kan polisen besluta om förbud att äga en hund och dessutom omhänderta för att förhindra att den orsakar skada. Detta kommer att leda till bättre kontroll av kamphundar och ger polisen medel att bekämpa ofoget med träning till aggressivitet.

Den nya lagen skyddar inte bara människan utan fungerar som ett försvar för hundar och katter som far illa av misskötsel.

Källa GP

Vill ni läsa mera om våra Pomeranian hundar så finns vi på www.blackoranges.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 Responses to Efterlängtad hundlag

  1. Mozzen skriver:

    Det var verkligen på tiden.

  2. N-M skriver:

    Varför skulle inte ne hund (el annat djur) kunna föda ond/galen?? Hundar kan ju ha en psykisk sjukdom precis som människor. Hur blir människor onda? En del föds nog med ondska i sig, det kan nog hundar också göra.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.