Pomeranian valp som bara vägde 25,5 gram då hon föddes

Miniatyr Pomeranian finns det? En korsning av olika små spetsar, det står att läsa idagens Aftonbladet Jag läser vidare – Även om Flammes mjölk utgör huvudmålet stöttar jag med lite tillskott, bland annat vaniljyoghurt och kalktabletter……….säger uppfödaren. En nyfödd svag valp behöver modersmjöksersättning omgående! Kan ingen hjälpa denna ”uppfödare” ????

Pomeranian valp som bara vägde 25,5 gram vid födseln, det är den minsta Pomvalp som jag har hört talas om. Men kommer den att överleva? Mamman till valpen väger 1200 gram !! Ja ni läste rätt !! Man skall definitivt INTE avla på så små Pomeranian tikar. En Pomeranian skall vara 20 cm + – 2 cm hög och vikten ligger på ca 2-3 kg. En normal livsstark Pomeranian valp väger minst ca 80 gram då den föds.

Att avla fram något som man sedan kallar till ”miniatyr Pomeranian” och har för avsikt att sälja valparna för ofantliga priser, det låter helsjukt i mina öron. Det är inget att sträva efter att föda upp valpar som inte är ”livsdugliga”. Jag undrar om dessa valpar är registrerade i Svenska kennelklubben?

 

Vill ni läsa mera om våra Pomeranian hundar så finns vi på  http://www.blackoranges.se/

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

10 svar på Pomeranian valp som bara vägde 25,5 gram då hon föddes

 1. Hannah skriver:

  mkt bra skrivet

 2. Sofie Zanders skriver:

  Jisses läste nyss artikeln, och det är ju verkligen sjukt vad vissa människor anser värt att skryta om.Hn kanske borde nämna att de flesta småhundar under 1500 gram lever korta och sjukliga liv?Men hon lär väl bli erbjuden en ofantlig summa (om den stackarn överlever), vilket bara är ännu sorgligare!Ja jag skulle då vilja veta vilka dessa ”miniatyr” pommar (eller olika småspetsar är) *hemskt nyfiken*

  • Susann skriver:

   Valpen behöver få modersmjölksersättning OMGÅENDE annars dör den, om den nu överlever överhuvudtaget!

 3. Nilla skriver:

  Jag kan bara hålla med dig om att det är förskräckligt med denna avel av så små hundar som möjligt. Tur att människan iaf inte är medläm i skk iaf. Då hade nog högvis med anmälningar gjorts. Har ingen pomme själv men alla ni som funderar på att köpa en pomme… köp iaf en med stamtavla.

 4. Hanna skriver:

  Såg du att de var med i nyhetsmorron också. Med en sånhär liten valp i en tvstudio…det är ju helt galet…stackarns tik och valp!!Jag har reagerat mkt starkt på dethär och har vart i kontkat med denna människa förrut och hon är väldigt konstig. Hon hävdar hennes tikar o hannar hon andvänder har stamtavlor men ej valparna!bloggade lite om dethär i dag jag med.Blandisar till dessa hutlösa priser. HOPPAS inte folk går på dethär!!

 5. Nathalie skriver:

  Hanna skriver i sin kommentar om hur hon såg hundarna i nyhetsmorgon, hunden som programledaren höll i är numera min, och mår super bra, hon vägde 32 gram när hon föddes och idag vägen hon 1500 gram, hon är otroligt pigg och glad, och jag ser inga som helst problem med henne, hon är mitt allt, den lilla tiny hade precis dött när jag kom för att hämta min hund, men det var inte pga något annat än att mammamn hade legat på den när den sov, och därav dog den. alltså, jag blir så trött på allt snack runt henne, hon har avlat fram en friskare pomeranian, och jag är hur nöjd som helst, dom har inte lika stor päls och har inte lika utstående ögon och heller ingen grisnäsa som dom flesta pomeranian och chiuauas har. hör av dig om du vill veta något om min miniatyr pomeraninan. mvh nathalie och pomen bella!

  • Susann skriver:

   Hej Nathalie,Kul att du funnit min blogg om rasen Pomeranian:) Här inne kan du läsa och lära mycket nyttigt om rasen, man blir aldrig fullärd av något här i livet. Jag föder upp renrasiga registrerade Pomeranian hundar, jag uppmuntrar inte till blandras eller brott mot Svenska Kennel Klubbens regelverk. Du får gärna kontakta mig på min telefon om du vill prata om din valp eller rasen i övrigt. Kontaktuppgifter finner du på min hemsida http://www.blackoranges.se Mvh Susann

 6. Kai Atle Iversen skriver:

  Nathalie:Jeg er norsk oppdretter på Pomeranian.En Pomeranian SKAL ha stor tykk pels. Vet ikke helt hva du mener med grisnese da jeg aldri har sett en pom med det. Og utstående øyne skal pommen ikke ha. Har heller aldri sett det på en pom.Jeg har selv vært i kontakt med denne oppdretteren for noen år siden og hun har ikke stantavler på hundene som gjør at de kan registreres i SKK. De stamtavlene hun har er kan registreres i DRU ssom ikke er medlem av FCI. Mulig hun har fått kjøpt nye hunder å avle på etter at jeg har hatt kontakt med henne.Men som Susann også skriver så avler ingen seriøse oppdrettere på så små hunder da det er fare for livet til tispa og valpene. Pommen er jo avlet ned fra ca.15kg og ned på 2-3kg som den er nå. Men valpene har ikke helt klart å følge med på den utviklingen. Har selv hatt 2 kull hvor valpene lå på ca. 50 gram. Det ene kullet på 3 valper døde den minste hannen og på det siste kullet døde alle 3. Dette var på ei tispe som har normal størrelse og vekt. På mindre tisper så kan det fortsatt dukke opp valper som er for store til å fødes normalt. Da må man ta keisersnitt. Bedøvelsen er farlig selv for store pommer. Mange har dødd av det. En oppfordring til alle som kjøper seg hundevalp:HJELP TIL MED A FÅ STOPPET SMUGGLING AV HUNDER. OG USERIØSE OPPDRETTERE.KJØP KUN MED STAMTAVLE. Kai

  • Susann skriver:

   Hei Kai,Jag håller helt med dig,köp en renrasig Pomeranian med stamtavla registrerad i SKK eller annat land som är medlem av FCI. Stöd INTE hundsmugglare och oseriös avel, läs mera om hur hunden får lida på följande inlägg http://blogg.aftonbla

 7. Håller med skriver:

  Det är helt sjukt med sådan här oseriös avel 🙁

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.