Priset på Pomeranian valpar stiger – det kan få en negativ effekt på rasen


Den stora efterfrågan på de populära dvärghundarna har fått priset på Pomeranian valpar att stiga rejält de senaste åren. Priset på en Pomeranian valp i Norge ligger mellan 30.000-36.000SEK eller motsvarande 25.000-30.000 NOK enligt dagens kurs hos Forex.

Ett rekordhögt  valppris kan få radikala följder för rasen, det finns en ökande risk för att många väljer uppfödning av rasen enbart för att det kan anses vara lättförtjänta pengar. Ett annat fenomen är valpförmedlare som poppar upp som svampar ur jorden. Det har redan observerats ett flertal valpförmedlare på internet, där privatpersoner importerar valpar från ”valpfabriker” i Spanien, Tyskland, Polen och andra Europeiska länder. Även handel med illegal import av Pomeranian kan komma att öka. Detta kan föra med sig spridning av smittosamma sjukdomar så som dvärgbandmask och rabies, vilket också kan komma att påverka människan.

På sikt kan denna ökande handel med dvärghundar komma att försämra rasens sundhet och utseende, då det kan komma att avlas på exemplar av rasen som inte är lämpade till avel på ett eller annat sätt.

Vill ni läsa mera om våra Pomeranian hundar så finner ni oss på www.blackoranges.se


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Priset på Pomeranian valpar stiger – det kan få en negativ effekt på rasen

  1. Jennifer skriver:

    Det är otroligt synd om dvärghunds raserna blir lidande av höga valppriser, finns det ingen rasklubb som värnar om rasens bästa? Media och Paris Hilton har förorsakat mycket fördärv för dvärghundarna:(

  2. Pingback: Med facit i hand | Dog News

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.