En bra hund behöver en bra handler


En bra hund behöver en god handler/trimmare för att få fram hundens bästa egenskaper i utställningsringen.

Det räcker inte med att man köper en färdig Champion eller en lovande valp, utan man måste även själv vara erfaren på både trimning och att visa fram en hund för att hunden skall ha en chans att placera sig på högre nivå på utställningen. En bra handler kan få fram hundens bästa egenskaper och handlern kan till och med dölja egenskaper som inte är så bra hos hunden.

Det händer att man köper en hund som varit framgångsrik med någon annan, men den blir inte lika vinstrik i den nya handlerns ägo. Det förkommer också tvärtom att en hund vunnit en del med en person men inte blivit en ”riktig” stjärna, sedan kommer hunden i en annans handlers hand och då blir hunden plötsligt mera framgångsrik. Det spelar väldigt stor roll vem som visar fram en hund och hur den visas fram, jag har läst att handlern kan påverka bedömingen av hunden upp till 70% .

För att själva bli bättre på handling och trimning så kan man gå på handler kurs och trimningskurs, man kan deltaga aktivt på ringträningar och iaktaga när andra visar fram sina hundar i utställningsringen. Man skall även tänka på att man aldrig visar fram en hund i dålig päls, en god handler visar alltid upp sina hundar i bästa trim/päls.

Vill ni läsa mera om våra Pomeranian hundar så finner ni oss på Black Orange’s


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på En bra hund behöver en bra handler

  1. Hanna skriver:

    Tycker de kan vara svårt specillet med tikar att tajma utställningarna så de är fullpälsade.

  2. Susann skriver:

    Hej Hanna,Visst jag håller med dig, det är jättesvårt att veta om hunden är i päls på utställningsdagen. Speciellt tikarna som fäller ur några gånger per år. Jag har fått stryka mina tikar flere gånger då de har fällt pälsen precis lagom till utställningen. Även med hanar kan det vara lurigt. Men det är bättre att stryka hunden än att visa fram den då den är urfälld tycker jag. Lycka till!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.