Leasing av tik slutade i tingsrätten och senare med mord – del 1

Läs årets mest gripande verklighetsbaserade historia som handlar om hundar och bråd ond död. Händelsen utspelar sig i södra Finland, den tar dig med på en spänningsfylld resa med hotelser och utpressning. Historien tar en tragisk vändning och slutar med mordbränder och bråd ond död. Vi publicerar minst en del varje dag, så titta in på bloggen för att inte missa något av de spännande avsnitten.

För ca 10 år sedan då jag bodde i Finland leasade jag en tik för avel, tiken hade jag fött upp själva och sålt till ett nytt hem då hon var liten valp. En historia som skulle komma att sluta i tingsrätten, som fick en påföljd av fyra tragiska mord.

Jag satt ute i trädgården och en sensommar kväll njöt av den varma kvällen…tittade på mina hundar som sprang glatt omkring i rasthagen, då ringde telefonen. Det var en av mina valpköpare som ringde och berättade att deras tik hade kommit i löp, de ville gärna para henne med min vinstrika hane men för tillfället hade de inte råd med en parning eller valpkull. Ägaren undrade om jag var intresserad av att ”hyra” tiken för en kull mot en viss ersättning för levande valpar? Linjerna var ju mina egna så jag svarade ja innan jag äns hann tänka klart.

En liten stund senare satt jag i bilen påväg för att hämta hem tiken till mig för parning. Med mig hade jag min dotter, det skulle bli en lång sen kväll med över 30 mil att köra. Väl framme hos tikägaren tog jag mig en titt på tiken och konstaterade att hon var i höglöp. Vi skrev ett hastigt kontrakt om vad som gällde angående hyrningen och båda parter var nöjda med att tiken skulle stanna hos mig under hela dräktigheten från den kväll då jag hämtade hem henne tills eventuella valpar var 8 veckor gamla.

Följande dag veterinärbesiktigade jag tiken för säkerhets skull, allt var i sin ordning så vi parade henne på kvällen. Parningen gick bra och veckorna gick, jag såg rätt snart att tiken var dräktig. Då jag meddelade tikägaren att tiken var dräktig fick jag mitt livs chock, tikägaren ville hämta hem hunden omgående. Jag förklarade att det inte gick för sig, att vi hade ett kontrakt, men tikägaren envisades och insisterade på att komma och hämta tiken redan samma kväll eller natt som det snart började bli. Jag började ana oråd och förstod att det skulle bli problem, tikägaren tänkte hämta hem tiken trots vårat kontrakt. Kvällen övergick i natt, min mobiltelefon ringde ett 20 tal gånger den natten, det var tikägaren som hotade mig med allt möjligt.

Följande dag ringde jag kennelklubben och frågade vad som gällde, jag fick prata med deras advokat som hänvisade till vårat kontrakt. Jag skulle enligt dem hålla fast vid kontraktet och inte lämna ifrån mig hunden om jag ville behålla mina rättigheter till kullen. Då tikägaren ringde följande dag så berättade jag för henne vad som gällde, hon hotade mig med polis och advokat. Jag kände mig så otroligt vilsen i allt.

Fortsättning följer snart…..

Här kan du nu läsa alla delarna: Läs del 2 – Läs del 3 – Läs del 4 – Läs del 5  – Läs del 6  – Läs del 7  – Läs del 8  Läs del 9  – Läs del 10  Läs det spännande slutet


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Leasing av tik slutade i tingsrätten och senare med mord – del 1

  1. Melinda skriver:

    Väntar med spänning på nästa del.Det finns så mycket fräcka människor så det är inte klokt.Hoppas det gick bra för dig.kram

  2. Pingback: Leasing av tik slutade riktigt illa | Dog News

  3. Pingback: Leasing av tik slutade i tingsrätten och senare med mord – del 2 | Dog News

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.