Leasing av tik slutade i tingsrätten och senare med mord – del 4

Efter det oanmälda besöket av djurskyddsnämnden  tidigare på dagen kändes resten av kvällen mycket olustig. Det kändes som om tikägaren hade lyckats inkräkta i vårt hem. Jag beslöt mig för att ringa upp tikägarens advokat följande morgon.

Jag letade fram brevet som jag mottagit några dagar tidigare, brevet som innehöll en stämning emot mig, där jag kallades till ett möte rörande tiken som jag leasat. Jag fann telefonnumret till tikägarens advokat och ringde henne omgående. Jag presenterade mig och undrade om hon hade tid att prata med mig en stund. Visst det gick bra, även hon ville prata med mig som representant för tikägaren. Jag berättade om alla hotelser, telefonterrorn, mannen som besökt oss sent en kväll och de senaste besöket av djurskyddsnämnden. Advokaten ville inte lyssna på mig, hon bad mig returnera tiken till sin ägare omgående, men även om jag gjorde det så skulle jag komma att stämmas på skyhöga belopp för egenmäktigt förfarande och för de psykiska lidandet som tikägarens son utsatts för, pga att jag hade hyrt deras tik!?

Men jag då, hallå det var ju jag som blev terroriserad, det var ju jag som blivit utsatt för hotelser och anmälningar! Jag förklarade för advokaten att jag fått vetskap om att familjen som hon hade uppdraget för troligen inte skulle kunna betala advokatarvodet till henne. Jag fick inget gehör för vad jag sa.

Jag avslutade telefonsamtalet så fort som möjligt, kollade sedan i telefonkatalogen och ringde upp en egen advokat. Jag insåg att jag inte skulle kunna ta mig ur detta utan advokathjälp. Helst ville jag ju returnera tiken men nu kändes det som om det inte var någon skillnad, tikägaren skulle pressa mig på pengar hur jag än gjorde.

Jag hade turen på min sida för en gångs skull och fick bokad tid hos en skicklig advokat redan följande dag. Allt kändes så otroligt overkligt, hur kan man hamna i en sådan situation, jag tänkte att detta måste vara en mardröm. En mardröm som fortsatte dag efter dag, ville det aldrig ta slut. Rädslan för tikägaren följde mig dag och natt, jag kunde inte glädjas över att tiken var dräktig med min vinstrika hane.

Läs den spännande fortsättningen på hur det gick för tiken och hur tragiskt allt slutade…..HÄR


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Leasing av tik slutade i tingsrätten och senare med mord – del 4

  1. Pingback: Leasing av tik slutade i tingsrätten och senare med mord – del 1 | Dog News

  2. Pingback: Leasing av tik slutade i tingsrätten och senare med mord – del 3 | Dog News

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.