Tandsten trots DENTAstix

Alla har ni väl sett Pedigrees reklam om DENTAstix som skall förebygga din hunds uppkomst av tandsten upp till och med 80% om din hund får Dentastix dagligen. Om ni inte har sett den så kan ni klicka på bilden ovan och förhoppningsvis så kan ni se reklamen där.

Jag har tidigare skrivit här på bloggen om hur min hund Cayennes tänder blev så mycket bättre av att hon ätit DENTAstix. Nu har det gått 1 år sedan hon började få DENTAstix dagligen, jag kan säga att tandstensbildningen har minskat men inte så mycket som jag hade förväntat mig med tanke av vad reklamen säger.

Så ni som ger era hundar DENTAstix för tandhygien, jag ber er att vara vaksamma med tandsten speciellt om ni har en hund av dvärghundsras. Förlita er inte på produkten till 100% som jag höll på att göra. En del dvärghundar har speciellt stor uppkomst av tandsten så kolla av era älsklingar emellanåt. Jag skall ta Cayenne till veterinären i morgon för att putsa bort den tandsten som uppkommit trots ihärdigt användande av DENTAstix. Jag kan säga att Cayenne har tandsten på samtliga tänder förutom de minsta tänderna framme. Före vi började använda DENTAstix putsade vi tandsten 1 ggr per år, det blir vi tvugna att göra nu också.

Jag kommer att fortsätta med DENTAstix men kollar regelbundet av mina hundars uppkomst av tandsten. Hundarna gillar trots allt produkten:)

Reklam är bra men använd ditt sunda förnuft då du använder produkter som sägs kunna göra under.

Vill ni läsa mera om våra Pomeranian hundar så finner ni oss på

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tandsten trots DENTAstix

  1. Michis skriver:

    Det finns ett algpreparat med som kan funka mot tandstensuppkomsten. Vår terrier har haft rejäla problem med tandsten trots sin unga ålder, men sedan vi började med det där algpreparatet plus tuggben så har det blivit betydligt bättre. Helt bra är det inte, men…

    • Susann skriver:

      Hej Michis,Menar du Plaque OFF? Jag använde det men det visade int eha någon effekt på mina hundar:( Dessutom så hörde jag en veterinär uttrycka sig att det kan vara skadligt för hundens njurar då ingen forskning har gjorts på det området?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.