Avmaskning av hund

Avmaskning av hund

 
Inälvsmask kan vara orsaken till mag och tarmproblem hos din hund. Smittan kan spridas från djur till djur genom kontakt med infekterad avföring. Valpar kan smittas av sin mor, ofta redan i fosterstadiet, men även genom mjölken när de diar.
 
Spolmask
Den parasit som oftast förekommer hos hundar i Sverige är spolmask. Den förekommer hos de allra flesta nyfödda valpar och i varierande grad hos vuxna hundar. Behandling med Banminth vet tar hand om eventuell spolmask hos din hund.
 
Andra inälvsmaskar
Hakmask och bandmask är andra maskar som kan förekomma. Dessa typer är sällsynta hos hundar i Sverige, och rutinbehandling är inte nödvändig. Vid misstanke om bandmask ta kontakt med ditt apotek så för du hjälp med val av ett preparat riktat mot bandmasken.
 
Avmaskningsrekommendationer för valpar.
Avmaskning bör ske vid 2, 4, 6, 8 och 12 veckors ålder, samt vid behov vid 4, 5 och 6 månaders ålder.
 
Rutinmässig avmaskning av vuxna hundar kan vara motiverat i miljöer med högt smittryck, ex kennlar. Vi avmaskar våra hundar 2 ggr per år, då vi ofta ställer ut våra hundar samt även reser utomlands.
Vi avmaskar alltid tiken innan parning och även under dräktighetstiden, då använder vi oss av Axilur vet.
 
Om man avmaskar för ofta och använder samma avmaskningsmedel finns en ökad risk för att preparatet inte fungerar på masken som då har blivit resistent.
 
Vill ni läsa mera om våra Pomeranian hundar så finner ni oss på

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.