Rottweiler dödade familjens 10 åriga pojke

Rottweiler dödade familjens 10 åriga pojke. En fullvuxen rottweilerhane som tidigare uppfört sig normalt, anföll familjens 10 årig pojke på deras egna gård. Detta hände förra söndagen vid ett tiden på eftermiddagen i Elimäki i Finland. Pojken omkom genast av sina svåra skador. I familjen fanns det två fullvuxna rottweilers.

Överkonstapel Ilkka Kiuru på Kouvola polisen berättar, att utredningen över dödsorsaken fortsätter. Alla uppgifter i förundersökningen är tillsvidare hemliga, då det är fråga om en utredning av dödsorsak säger Kiuru till STT. Han berättar att familjen har fått krishjälp, vilket är ett normal förfarande vid en tragisk olycka.

Veterinär Mikko Vesanen på Kouvola kommun vill inte kommentera dödsolyckan i Elimäki. Vesanen var jourerande veterinär på söndagen då dödsolyckan inträffade. Det finns inga vittnen till olyckan. Veterinären avlivade båda hundarna. Enligt polisen har hundarna aldrig tidigare uppfört sig agressivt mot människor. Inget brott misstänks ligga bakom olyckan. IL

Finska kennelklubben säger att olyckan kanske hade kunnat förhindras om hundägaren hade följt uppfödarens råd, lämna ALDRIG en hund tillsammans med ett barn utan uppsyn!

Vill ni läsa mera om våra Pomeranian hundar besök

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Rottweiler dödade familjens 10 åriga pojke

  1. MHz skriver:

    Det följer liksom logikens lagar, att aldrig lämna barn och stor hundar ensama tillsammans! Jag har själv haft rottweiller och har nu en blandning mellan schäfer och bordercollie och vi lämnar aldrig honom och min 4-åring obevakade, trots att han är supersnäll…Dessutom är jag lite tveksam till att ha två rottissar eller två dobermann pinschrar samtidigt, det tenderar till att trissa och hetsa varandra om den ena spårar ur – de (speciellt Dobbermann) är ju avlade att jaga i flock i väldigt hög utsträckning…Vansinningt tragiskt, men som vanligt knappast hundarnas fel…/MHz

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.