Allt fler hundar upphöjs till människans jämlike

Allt vanligare att hundar får människonamn, hunden upphöjs till människa, hundarna behandlas som barnen i familjen, låter det bekant? Det vanligaste namnet på hanhundar är Bamse och allt fler tikar får heta Lady.

Johanna Othén har undersökt nio olika hundraser från tre kategorier, sällskapshundar, brukshundar och jakthundar. Hon har kategoriserat dem efter de 50 vanligaste namnen i varje ras. Läs mera om det i artikeln ovan.

I takt med att människan upphöjer sina hundar till människans jämnlike får allt fler hundar människonamn. Själva väljer vi lite mera udda namn på våra hundar, jag skulle aldrig kunna döpa min hund till tex. Otto, Oskar, Edit eller Ida. Dessa namn står för mina gamla släktingar och för mig är de inga hundnamn.

Våra hundar heter Cayenne, MayDay, Grace och Tiger…lite mera flash i namnen tycker jag:) Andra namn som vi har valt är Woody, Bonnie Chutney och Bessie, helt vanliga hundnamn med lite amerikansk ”klang”. Jag hade gärna kunnat tänka mig namnet Lady på någon tik, men eftersom det är ett så vanligt namn har jag valt att inte döpa någon av mina hundar till Lady.

Sänd gärna in kommentarer med namnen på era hundar och varför ni valt just dem?

Vill ni läsa mera om våra Pomeranian hundar så finner ni oss på

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Allt fler hundar upphöjs till människans jämlike

 1. Titti skriver:

  Vi väntar ivrigt på att få hem vår lilla Loo. Namnet valde min sambo, efter att ha ratat det mesta, och när vi sen fick träffa henne första gången var hon en liten Loo. =)Själv tänkte ag faktist mycket på människonamn, Lisa tex.

 2. SingleStar skriver:

  Tänker på filmen Hjärtlösa typer (ruthless people) där Sam Stone (Danny DeVito) döper sin hund till Adolph.

 3. Hanna skriver:

  Mini valde jag efter lååånt klurande efter att jag kikat på agrias sida och gått igenom massa nmanlistor så fastnade jag för ”mini” eftersom hon var just…Mini-liten. Ja pommar är ju små så..det funkade. :-)Asia skulle igentligen hetat Trolla eller Geisha men det blev Asia eftersom honkallats detta hos Sofie samt heter Solid heart of ASIA i stamtavlan.Inte för alldagliga nman mina små har. 🙂 Nu vill vi ser mer bilder på lilla Mayday! :-DVarm hälsning/Hanna

  • Susann skriver:

   Hej Hanna,Asia är jättefint:) Geisha gillar jag också. jag lovade Kristina att ta bilder på MayDay…hrm…jag har skrivit och jobbat ganska intensivt med bloggen den senaste tiden så fotografering av hundarna har blivit lidande. Måste ta och rycka upp mig lite och ta en stund för foton också. Kramar Susann

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.