Varför vill alla köpa tik?

Varför vill alla köpa tik? De allra flesta valpförfrågningarna som vi får gäller en tik, många av dem planerar även att föda upp rasen Pomeranian. Jag rekommenderar alla att först läsa Förlossning med problem och andra artiklar och böcker om förlossning innan ni börjar planera uppfödning, speciellt uppfödning av dvärghundar.

Dvärghundar kan ha speciellt svåra förlossningar, många av dem förlöses med kejsarsnitt som är en stor risk både för tiken och valparna. Det har hänt att tikar har dött på operationsbordet, även valpar dör vid förlösningen med kejsarsnitt. Dessutom är kejsarsnitt en kostbar historia, allt fler försäkringsbolag har valt att inte ersätta för kejsarsnitt. Ett kejsarsnitt kan kosta uppemot ca 20.000kr om det görs på natten eller helgen, och tro mig de flesta tikar föder sina kullar på natten då det är lugn och ro i hemmet. Det är också ca 33% dödlighet bland nyfödda Pomeranianvalpar, så du får vara beredd på att vara psykiskt stark och kunna ta emot döda valpar också.  

Planerar du nogrannt och du är säker på att du vill ta det ansvar det medför att föda upp hundar och speciellt dvärghundar så är varje förlossning även en stor glädje för uppfödaren.

Om du vill ha en utställningshund så rekommenderar jag en hane, den har oftast en bättre pälskvalitet än tiken som fäller sin päls 2 gånger per år i samband med löptiden. Hanen har oftast fin päls året om och kan då  ställas ut under hela utställningsperioden, medan tiken bara kan ställas ut då den är i päls.

Vill ni läsa mera om våra Pomeranian hundar så finner ni oss på

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.