Problem med tänder

Jag har tidigare skrivit om att Dvärghundar så som Pomeranian har problem med tänderna, tandsten och tandlossning. Det finns också problem hos dvärghundar då valparna byter från mjölktänder till de permanenta tänderna. Oftast måste man uppsöka veterinär för att få hörntänderna utdragna under nedsövning, men många gånger är man även tvungen att dra de mindre tänderna framtill både i övre och nedre käken.

Här på bilden kan ni se ett exempel på hur det kan se ut i valpens mun, denna valp har ”dubbel” uppsättning med tänder i övre käken då mjölktänderna inte lossnat av sig själva. Det är viktigt att man uppsöker veterinär och får hjälp att dra ut de ”gamla” tänderna i tid, annars kan det finnas risk för bettfel då de permanenta tänderna inte får plats att växa fram.

På bilden ovan är mjölktänderna precis utdragna, det var lite ”blodigt” och man ser fortfarande var tänderna har suttit. Valpen på bilden är fortfarande nedsövd, man ser hur tungan hänger ur munnen. Om man tittar riktigt noga så kan man se att nedre käkens hörntänder på valpen sitter lite ”inne” i munnen, dessa tänder kommer att komma på rätt plats nu då de ”gamla” hörntänderna är utdragna. Det sitter fortfarande några mjölktänder i nedre käken som kommer att lossna av sig själva.

Vill ni läsa mera om våra Pomeranian hundar så finner ni oss på

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.