I Texas avlivas hundar med skonsammare medel än människor avrättas


I Texas, Oklahoma, Virginia, Missouri och North Carolina sker avrättningar av fångar med gift som inte är tillåtet att användas vid avlivning av djur så som hundar. Skälet är att medlet ger oerhörda smärtor, trots det tillåts medlet vid avrättning av människor.

Jag har alltid trott att hunden inte känner något vid avlivning, men av artikeln att dömma så börjar jag tvivla på att avlivning är så smärtfritt? Det gör ont i mig att läsa att människor avrättas, och ännu mera ont att veta att det inte är smärtfritt för varken människor eller djur. Avskaffa avrättningar i alla länder!

Jag undrar om det är så i Sverige också, gör det ont för hunden då man avlivar den? Får ägaren veta sanningen? Är den vägen till sista vilan smärtfri? Det är nog så plågsamt för hundägaren att ta beslutet att låta hunden gå till den eviga vilan, att vara orolig för att det gör ont för ens älskade vän gör det hela ännu mera plågsamt.

Vill ni läsa mera om våra Pomeranian hundar så finner ni oss på

 

magic tricks
Free Hit Countersstats
magic tricks
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på I Texas avlivas hundar med skonsammare medel än människor avrättas

 1. Desdichado skriver:

  synd att man inte vara hund!

 2. Adeleide skriver:

  Är det inte så att de får en spruta med sömnmedel först, och att avlivningsmedlet sprutas in när djuret redan sover? Just för att de inte ska känna smärta?

  • Susann skriver:

   ja så är det, men tydligen är medlet som näms i artikeln så ”starkt” att de förorsakar en grym smärta trots sömnmedlet, i vartfall vid avrättning av människor.

 3. Tia skriver:

  Inte att glömma är att hunden alltid får sömnmedel innan. Det ger man inte fångarna. Jag tror inte hunden känner något av just den anledningen. Jag menar, man kan sköras i av doktorer utan att det känns när man väl somnat =)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.