Healing alternativ behandling av sjukdomar

Jag har en gång haft en hundvalp som mådde väldigt dåligt, han hade haft svår diarre’ vilket medförde att hans analöppning ”försvann” kvar blev ett stort hål så man såg rätt in i tarmen på han. Vi försökte med veterinärens hjälp att behandla honom, men med dåligt resultat. Jag träffade då på en kvinna, hon frågade om hon fick hålla honom en stund och gav honom healing. Valpen blev lugn och trygg i kvinnans händer.

Detta fick mig att ta reda på lite mera om healing så jag har bjudit in Annelie Malm på Djur & Natur Hälsan att skriva om healing.

Hundar och healing!

Vad är healing kan man fråga sig? Det låter kanske flummigt och som hokuspokus. Tänk dig att du får ont i benet automatiskt lägger du din hand över det onda! Du hjälper din kropp att själv skynda på läkningen eller lindringen. Det här har människan förmodligen gjort sen urminnes tider. Ett barn som har ramlat och slagit sig kommer fram och gråter det gör ont vi blåser och håller om barnet en stund och när bamse plåstret kommer på då är det bra igen.

Hundar svarar bra på healing liksom alla djur. Healing är ett sätt att hjälpa hunden att finna sin egen balans och kraft till självläkning. Jag är ett redskap som ska hjälpa hunden att komma i balans igen.

För att kunna ge healing bör man vara lugn och kunna stänga av både den inre och den yttre stressen. Vara närvarande och att se individen.

Händerna förflyttar sig långsamt över kroppen och ibland känns det som ett ”bubbel” eller så är det varmt eller kallt på kroppen mina händer stannar där som det behövs healing. Det kan bli mycket starkt om spänningen har varit en längre tid eller om det är en fysisk eller psykisk skada.

När jag ger Taktil, lätt massage på hundar och hästar uppstår samma fenomen att mina händer ”känner” var det i kroppen finns en skada eller obalans och då ger jag ofta healing en stund innan jag fortsätter massera. Även massage i sig är en form av healing fast med en annan struktur.

Vi har kommit allt längre ifrån naturen och den förståelse som finns i den osynliga väven av sköra livstrådar som binder oss samman med allt levande och vår egen kraft. Att vara i naturen väcker våra gåvor som vi kan dela med oss av till andra.

Annelie Malm på Djur & Natur Hälsan Du kan läsa mera på Alternativförmedling  och finna hjälp i närheten av där du bor.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.