Utställningsresultat från Västerås

I helgen höll SSUK sin utställning i Västerås 2008-04-19 där det var 21 Pomeranianhundar anmälda för domare Gunnel Holm från Finland.

BIR , BIS-1 valp : Gibbs

BIR, CERT, BIS-R: Grandenspits Tuva-Li

BIM: Noble Art Do´s And Dont´s

På söndagen den 2008-04-20 höll SKK sin utställning i Västerås där det var 26 Pomeranianhundar anmälda för domare Peter Harsanyi från Ungern.

BIR, CERT: Cimarosas A New Kind Of Man

BIM: Djurtorps Irish Coffee

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Utställningsresultat från Västerås

 1. Titti skriver:

  Hej!Läser din blogg varje dag, tycker den är toppen! Fick för en vecka sedan hem en liten pomeranian flicka och ambitionen är att trimma, borsta och hålla henne fin. Har läst på ordentligt här på din sida. Men hur går man tillväga för att lära hunden acceptera kardar, borstar och fön? Hur har du lärt dina hundar oh när/hur har du börjat? Jättetacksam om du har tid att svara! =)Hälsningar Titti

  • Susann skriver:

   Hej Titti,Kul att du funnit oss och att du har nytta av vad jag skriver:)Till din fråga, jag tränar valparna vid borstning varje dag redan från de att d eär ca 6 veckor gamla. Jag sätter mig på golvet med benen ”uppdragna” och låter valpen ligga på rygg i mitt knä. Sedan använder jag en mjuk borst och en mjuk karda och borstar valpens ben och så vidare på sidorna och till sist så ställer jag valpen att stå på golvet (eller bordet beroende på hur ”vild” valpen är i början). Sedan borstar jag valpen på ryggen, där bak och så frampartiet, precis som på en vuxen hund. Ta det som en lek i början, men var ändå bestämd med att det skall göras. Jag borstar inte valpen grundligt dagligen men jag vänjer dem vid att de skall borstas. Jag badar valpen var 4-6 vecka och då fönar jag dem genom att hålla dem i famen på samma sätt som ovan. Det kan vara jobbigt i början men de vänjer sig väldigt fort. Min Tiger och MayDay ”vill bli fönade så fort som de kommer ur duschen, de gnyr efter fönen för de vill bli torra igen. Lycka till!

 2. Titti skriver:

  Stort tack! =)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.