Aktivering minst 2 timmar varje dag

För att din hund skall må bra behöver den aktivering minst två timmar varje dag, med aktivering räknas inte att hunden befinner sig i en rastgård tillsammans med andra hundar.

Hunden behöver få komma ut på promenader allternativt leka med dig som människa. Det räcker inte med att hunden leker med sina själsfränder i en rastgård för att hunden skall vara lycklig och må bra. Du som hundägare kan aktivera din hund genom tex gömma godis i träd, gå promenader i skogen eller låta hunden springa fritt på något tryggt område där det är tillåtet att ha sin hund lös under uppsyn. En aktiv hund är en glad hund!

Du kan också läsa Aktivitetsboken som är skriven av Memea Mohlin för att finna på aktiviteter till dig och din hund.


Det är skönt att vila sig efter en rolig aktivitet……..

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 svar på Aktivering minst 2 timmar varje dag

 1. Vivi skriver:

  2 timer lød af meget lige da jeg læste det, men når jeg så regner efter og tænker på hvad jeg laver med Fox i løbet af dagene, så går tiden alligevel hurtig så du har ret;o)Fox kræver min opmærksomhed til aktivitet mindst 2 timer om dagen.

  • Susann skriver:

   Hej Vivi,Jag har läst att man skall vara tillsammans med hunden och aktivera den minst 2 timmar om dagen, jag har funderat på det och räknat ihop de promenader och lekstunder vi har ihop…det blir hastigt 2 timmar:) Hunden bör ju få sitt,jag tycker inte att man skall skaffa hund om man inte har tid för den. Kram Susann

 2. N-M skriver:

  2 timmar är för lite!!!! Vad ska den göra resterande 22 timmar? När jag hade hund var jag ute med henne i 6-7 per dag.

 3. Jannike skriver:

  Jag tror , och hoppas, att ”de” vem som nu är ansvarig menar aktivering/stimulering…därutöver VANLIGA promenader…För att inte göra något under 22 tim…då e vi ju tillbaka 20 år…:-(Jannikewww.halmstadshundskola-kennelschander.se

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.