Vad förväntar du dig av valpköparen?


Jag läste en artikel där man frågade vad uppfödaren förväntar sig av valpköparen. Samtliga uppfödare svarade att de inte säljer en valp till någon som jobbar heltid dvs 8 timmar dagligen.

Om alla uppfödare vore lika ”hårda” i sina krav på valpköpare så skulle ingen ”vanlig” arbetare ha hund. Jag håller med i att hunden inte skall lämnas ensam hemma längre än 4-6 timmar. De som måste jobba heltid bör nog skaffa sig en dogsitter eller ordna så att hunden kan vara med på jobbet, allternativt ha hunden på hunddagis.

Jag har ingen erfarenhet av hunddagis så det skulle vara kul om någon kunde skriva till mig och berätta lite om det, jag tar gärna med det som ett inlägg på bloggen.

Vilka krav ställer du på dina valpköpare?

Härliga valpar som väntar på att få komma till ett hem där den blir älskad och ompysslad….ingen valp vill vara ensam hela dagen lång.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Vad förväntar du dig av valpköparen?

 1. Titti skriver:

  Bra ämne! Jag själv jobbar runt hörnet och kommer att gå hem till min lilla tjej lunchtid och en gång på eftermiddagen. Husse jobbar lite andra tider så det löser sig bra. Men även jag har tänkt på alla alternativ, hunddagis, dagmatte, dogwalker. Hunddagis passar inte mig eftersom de ställen jag hittils kollat upp endast haft stora hundar. Dagmatte eller dogwalker är svårt att få tag på. Jag känner just nu att jag int vill att ngn annan präglar min hund, och hur ska man kunna lite på en för mig helt okänd person?

  • Susann skriver:

   Hej Titti,Jag känner precis som du, jag ”vågar” inte lämna mina små till någon främmande person. jag har lite tur där att jag själva jobbar haövtid + att jag har två vuxna döttrar som bor hemma som alltid ser till mina hundar då jag inte är där själva.Lycka till med din lilla.Kram Susann

 2. Charlotte skriver:

  Hej SusannDet er et svært emne for jeg har selv mine hunde alene hjemme i mere end 6-8 timer om dagen, MEN det er MEGET sjældent de er det. Synes godt en voksen hund kan være alene hjemme i 8 timer om dagen, hvis den vel og mærke er tilfreds med det. Kan nævne jeg har en overbo der har 2 hunde alene hjemme fra 6.45 og til 16.00 om eftermiddagen og de tuder og hyler de samtlige timer han er væk og DET kan ingen holde til at høre på og det er synd for hundene.Charlotte

 3. Anki1 skriver:

  Ingen hund ska behöva eller ska vara ensam hela dagen! Vi ska köpa hund och då ha rjag turen att ha en sambi som är sjukpensionär och van tex att träna en hund medans jag arbetar heltid. En ypperligt bra kombination. För övrigt jättebra sida du har, lägger upp den unde mina favoriter, hoppas det går bra? Mvh/Anki

 4. Johanna skriver:

  Jag och min sambo arbetar båda två heltid men olika tider och är jätteglad att vi fått förtroende att köpa hund. Vovvarna är ensamma 5 timmar om dagen några dagar ibland och de mår de inte alls dåligt av. Skulle absolut inte vilja lämna dem mer än så!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.