Utsätter djuren för vad som helst för att ta orginella bilder


Visst är det sött med valparna som kör bil på bilden, men så länge som vi tycker att det är sött så kommer vissa människor att utsätta sina djur för vad som helst just för att stilla vårt ”behov” av liknande foton.

Jag blir så ledsen då jag tittar på American Funniest Videos på TVn, djurägare utsätter sina hundar och katter för många farliga och även plågsamma saker bara för att själva få komma med på TV!? Det händer flera gånger att jag inte klarar av att titta på en del videos med djur för att jag ser hur mycket djuret plågas i videon….där sitter sedan halva världen framför TVn för att titta på detta ”underhållnings” program. Som i själva verket många gånger handlar om djurplågeri.

En del dumma reklamfilmer där djur spelar huvudrollen kan uppmuntra djurägare till att själva göra djurfilmer där djuren plågas, en del männsikor förstår inte att djurreklamen är feak. 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 svar på Utsätter djuren för vad som helst för att ta orginella bilder

 1. Rosa skriver:

  Håller med dig. Jag satt häromdagen och kollade på youtube katter i Japan. Man ser hur arga katterna är. Hur irriterade och att de inte tycker om det hela. Att de t o m lider i vissa fall. Så ska man skratta är det meningen. Jag blir bara förbannad och ledsen.

 2. Elisabeth Kytler skriver:

  Med anledningen av ämnet dvs djur som visas på bild och film i miljö där dom inte hör hemma. Är det i ett forum där man kan anmäla den som lagt ut annons/film, tveka inte att anmäla! Det som ligger närmast tillhands som läses av många är ju Blocket. Det man anmäler lagras ihop med annonsen, är det många som anmäler någon annons så kanske det ger resultat. Anmäl annonser där man erbjuder hundar från utlandet! För i dom annonserna finns oftast en mellanhand som tänker tjäna pengar, och vad vet man om hunden man köper. Jag lovar, dom annonserna brukar plockas bort! Anmäl annonser där hundar ”dekoreras” på olika sätt dvs med blommor, valpar jämförs med mobiltelefoner osv – för där har inte annonsören och Blocket fattat att det är nedvärderande och ovärdigt för hundarna! Vi måste alla hjälpas åt att göra hundannonser värdiga för hundarna som annonseras ut och för en sund hundhållningen i vårt land!

  • Susann skriver:

   Hej Elisabeth,Jag brukar göra som du skriver, anmäla annonser där djur nedvärderas eller motsvarande. Jag blev kontaktad av en valpförmedlare från ett annat land, hon ansåg att min blogg är ett påhopp till henne personligen då jag skriver om valpförmedlare i allmänhet. Hon ansåg vidare att hennes buisness kommer att gå sämre tack vare mina inlägg här. Jag tog ingen notis om hennes meddelande då jag inte på något vis har ”angett” henne personligen i mina inlägg. Jag tror att hon kände sig träffad av vad jag skrivit om valpfabriker etc, hoppas att hon tänker till, men det tror jag tyvärr inte att hon gör:(

 3. Elisabeth Kytler skriver:

  Den sk buisness-valpförmedlaren som svarade dig Susann måste ju som du skriver ha känt sig träffad trots att du inte nämnt några namn, man hoppas ju då kanske att man ”sått något litet frö” och hon har ju faktiskt läst vad du skriver. Det är viktigt att förmedla vad god hundhållning är i dessa tider då vi översvämmas av märklig hundhållning på olika sätt. Kanske borde man få fylla i något formulär av något slag för att överhuvudtaget få ha hund i sitt hem, gärna i samband med krav på att gå på info-träff om hundhållning ordnad av ex Hundråd/SKK. Allt för att krångla till det lite för dessa personer som absolut inte borde ha hund, kanske någon köper mjukisdjur istället då 🙂

 4. Anonym skriver:

  Jag är hundälskare, men jag tycker inte reklamfilmerna var konstiga på något sätt.Att dekorera sin hund med en blomma och ta en bild kan inte på något sätt ses som djurplågeri…Det finns säkert många andra fall det det verkligen spårat ur, det vore intressantare att ta upp dessa exempel då det är en viktig fråga.

 5. Anonym skriver:

  I youtubefilmen är det mest barn som skadar sig pga hundar. Vet inte vad som är djurplågeri i den filmen exakt. Det var en pojke som sparkade på sin hund, tyckte jag såg illa ut, även om hunden inte verkade reagera och skämtet gick ut på att pojken skadade sig istället.

 6. Emma skriver:

  Vykort och bilder med söta djur som sitter i rad eller hänger på någon pinne är också ngt som bör undikas. Ibland klistras tassarna fast för att valparna ska sitta stilla.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.