Morgondagens utställare

En av dagens höjdpunkter på utställningar är då ”morgondagens” utställare får ta plats i ringen. I går på Vara Grästorp brukshundsklubbs inofficiella utställning var det en massa barn och ungdomar som ville visa fram sina hundar i barn med hund klassen. Domaren hade ett verkligt svårt jobb med att plocka fram de fem finalisterna som ni ser på bilden nedan. Här står ekipagen inte i den riktiga placeringsordningen ännu.

Min klara favorit var Cassandra som ni ser längst till höger med den lilla hunden av ras Prazský Krysarík. Det är en relativt ny ras i Sverige som hastigt har blivit populär pga dess storlek och härligt tuffa attityd. Rasen kommer ursprungligen från Tjeckien, den 9 maj år 2007 föddes den första kullen av rasen i Sverige, som är registrerad i SKK.

Cassandra som placerar sig på en hedrande fjärdeplats med Prazský Krysarík tiken Ayiana z Vysehradskeho Podhradi Ni kan läsa mera om rasen om ni går in på linken (tryck på tikens namn).
Cassandra har framtiden framför sig, hon är en liten dam med mycket bestämda åsikter och svar på tal det får man absolut. Jag pratade en lång stund med henne och hon visste minsann vad hon skulle svara på allt:) Ett härligt ekipage som kommer att gå långt, så håll utkik efter Cassandra och hennes lilla tik då ni är på utställningar.


Prazský Krysarík tiken Ayiana z Vysehradskeho Podhradi

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Morgondagens utställare

  1. Anna skriver:

    Heja Cassandra du är bäst! Och en härlig vilja av stål, sånt gillar vi Pk ägare.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.