Hunden dog efter kastrering

 
  Hunden dog efter en kastrering som utfördes av ”animal control” 

 

 
 

 

 

 

 

Larren Glover ägare till blandrashunden säger att hans hund dog av kastreringen, som utfördes av ”animal control” i New Mexico skriver KOB.com Hunden som är av blandras shepherd-labrador hade rymt från sin rastgård då en person av misstag hade lämnat porten öppen. Hunden fångades in av ”animal control” och kastrerades enligt deras rutiner.

Larren vill nu att ”animal controls” policy skall ändras så att de måste kontakta ägaren innan de utför kastreing av djuret. Om djuret har en identifieringsbrick, tatuering eller microship så tycker Larren att man bör kontakta ägaren först, tänk om djuret lider av tex hjärtproblem, då bör veterinären få veta det innan man gör något som helst ingrepp.

Jag hade nog också velat bli kontaktad omgående om någon av mina hundar blivit upphittade av polis eller motsvarande. Hoppas att det blir en ändring av reglerna i New Mexico.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hunden dog efter kastrering

  1. Ninna skriver:

    Men, det låter ju inte klokt att dom inte kontaktade ägaren…. Tyvärr så kan det ju bli så att djuren dör efter kastrering, jag hade en katt som hade jättesvårt med blödningen efteråt, men klarade sig tack o lov…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.