Så gör du för att få valpen rumsren

  
Det kan ibland vara mycket jobb med att få valpen rumsren, här ger jag några tips till dig som kan ge er hjälp påvägen till en rumsren valp.

Du skall alltid ta ut valpen så fort som den vaknar, den har behov att få kissa ganska omgående efter att den sovit, även mitt i natten. Det bästa är om du har tofflor eller skor stående vid dörren så att du kan komma ut fort nog…för en valp som sovit behöver kissa ”ganska fort” då den vaknar.

Varje gång som valpen ätit behöver den få komma ut och bajsa och kissa, det liksom ”läcker” igenom, in genom munnen och ut där bak.

Varje gång som valpen gör sina behov utomhus skall du ge den beröm, så förstår den snart var den skall kissa och bajsa.

Det är bra med kvällspromenader så att valpen får göra ifrån sig precis innan den lägger sig, då klarar den att hålla sig längre.

Rasta valpen ofta, ju flera gånger valpen får komma ut och kissa ju fortare går det att få valpen rumsren. Ju färre ”misstag” inomhus ju bättre.

Efter lek och stoj är valpen alltid kissnödig, ha tålamod och låt valpen få ro att kissa ute innan ni går in.

Det bästa är att aldrig ge valpen skäll ifall misstag händer inomhus, jobba hellre genom att ge valpen beröm då den gör det som du vill.Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Så gör du för att få valpen rumsren

 1. Anna skriver:

  Jag blir så irriterad på folk som säger att man ska fya valpen och kanske daska till den lite om den gör inne. Det är ju vårat fel att vi inte har gått ut med den isf!

  • Susann skriver:

   Hej Anna,Man skall absolut INTE aga valpen om den kissar eller bajsar inne, det är hundägarens fel om den gör så eftersom det är han/hon som skall ta ut valpen så den får göra sina behov utomhus.Helt rätt! Kul att du tittar förbi hos oss:)

 2. susanne skriver:

  Min vovve springer i hundlucka o kissar ofta, ofta. Hon är 7 månade o så fort vi är borta eller hundluckan är stängd mer än en timme så kisssar hon inne. Hon säger aldrig till, vad göra?

 3. Mrs G skriver:

  Åh vi är mitt uppe i allt det där just nu, mycket spring ut och in blir det 🙂

  Mrs G

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.