Kennel Visit Scandinavien – Kennel Baby-Doll’s

Vi fortsätter med våran populära serie Kennel Visit Scandinavien med Kennel Baby-Doll’s från Finland. Vi har gett varje Kennel 10 frågor, där man själv väljer hur man vill svara på dem. Ni kommer här på bloggen att kunna följa med Pomeranian uppfödare från hela Norden. Jag ger nu över ordet till Päivi Paajanen i Finland.
Vilket är ditt kennelnamn och varför valde du det?
Vårt Kennelnamn är Baby-Doll’s Pomeranian. Vi fick vår första svarta tik år 1995, vars namn var Baby-Doll, då vi senare valde kennelnamn så var det ett av alternativen och Baby-Doll’s  blev sedan godkänt som vårt Kennelnamn.

Varför valde ni just rasen Pomeranian?
Då jag var ute på promenad, såg jag engång en Pomeranian på en gårdsplan, jag blev genast överförtjust i rasen. En Pomeranians utseende är något alldeles otroligt vackert. Vi började genast leta efter en uppfödare av rasen och vi fick sedan vår första Pomeranian år 1993.

När började du föda upp rasen?
Vår första kull föddes år 1997, alla tre valparna var hanar. Det var en oförglömlig händelse att få följa med en valpkull från födseln och se dem utvecklas och växa upp.

Skriv en kort berättelse om vilka hundar ni har idag?


Våran äldsta Pomeranian är ”Nippa” FIN CH Silences Chinaman, han fyller 10 år den 10 juni år 2008. Nippa är fortfarande pigg och glad och vi önskar oss ännu många stunder tillsammans.


”Nita” FIN EE CH FIN Winner -01 -02 Lolly-Pom’s Blue Rhapsody är en av de käraste Pomeranian vi har haft. Nita är också fortfarande en mycket ungdomlig dam och kommer fortfarande att ställas ut.
 

Nitas och Nippas första kull föddes år 2002, i kullen var det bara en tikvalp ”Pupu” FIN EE CH Baby-Doll’s Blue Bon Bon som fick stanna hos oss och växa upp, hon ”växer” fortfarande.

Vi behöll också Nitas och Smileys dotter FIN CH Baby-Doll’s Kiss Me Kiss Me. Jag uppskattar Nitas otroligt öppna och glada temperament och hennes skapelse.  Om jag kunde välja så hade jag önskat att alla våra tikar skulle vara som Nita, med tanke på förlossningar och hur hon tar hand om sina valpar så är Nita en stor gåva i aveln. 
Nitas förlossningar har alltid varit mycket smidiga och hon har varit en utomordentlig mamma. Hon har som tur även nedärvt dessa egenskaper till sina avkommor.
 
”Bless” Baby-Doll’s Sweet Blessing föddes 16 juni år 2007, en kombination efter INT CA FIN EE DK CH KPHW-06 EEW-7 Sunterra Sweet Pea och Jenuwane Kool Surprise. Bless har grupp och BIS placeringar från valpringen. Bless är idag 10 månader gammal och har framtiden framför sig.

 
”Fanu” FIN LV CH LV LT Junior CH LVV-08 Panna Cotta Of Pomeranian World har precis fyllt 2 år. Fanu har fått mycket beröm och varit omtyckt av både finska och utländska domare. Fanu har de mest underbara rena rörelser och hon njuter av att få visa upp sig. Jag sänder vårt varmaste tack till Ingrid på Kennel Pomeranian World i Holland för att vi fått köpa Fanu.
 
Av våra importer vill jag nämna Smiley och Papu från Kennel Sunterra i Canada. Både Fanu och Smiley är Internationella Champions och båda har haft stora framgångar på hemmaplan och utomlands.

 
”Cool” Jenuwane Kool Surprise har nedärvt en väldigt bra storlek till sina avkommor. Själva tycker jag mycket om Cools huvud och uttryck, men önskar att han skulle vara lite grövre med tanke på utställning.
 
Våra senaste importtikar är ”Mari” Aljens Goddes Of War och ”Katy” Blue Angel of Pomeranian World, de är fortfarande unga och håller på att utvecklas, båda två ser fina ut så här långt men tiden får visa vad det blir av dem. Katy samägs med Kennel Tirhan & Tempore.
 
Inte för att glömma vår tredje import från Kennel Pomeranian World, hanen ”Toma” Gunmeds of Pomeranian World. Toma har precis fyllt nio månader och håller på att utveckla en stor fin päls för tillfället. Liten man * stort hjärta.

Vilken färg är din favorit på Pomeranian?
Orange är nog min ”grej”. Jag gillar orange, kanske på grund av att Pomeranians uttryck och elegans framträder mycket bra i den färgen. Det är också en färg som är väldigt lätta att fotografera. Men färgen är inte det viktigaste utan det är hela Pommens varlese. 

Vilken hund har betytt mest för dig?
Jag har haft så många favoritpommar, så jag kan inte placera dem i någon speciell ordning. De betyder bara mycket för mig pga olika saker. En av dem är tex ”Pilvi” Baby-Doll’s Birpana, ett litet kompleks ”paket”, även om hon inte varit någon stor vinnare på utställning har hon nedärvt många fina avkommor i flera led. 

Vilka egenskaper betyder mest för dig?

Själva tycker jag om Pommar som rör sig väl, som tycker om att visa upp sig, och som lyser i utställningsringen. Huvudet på en Pomeranian har stor betydelse för mig. Och självklart även hundens hälsa.

Vilka problem och sjukdomar finns i rasen?
Som tur är så har vi varit skonade från ögonsjukdomar som PRA, vilket säkert har påverkats av alla ansvarsfulla uppfödare, som har gjort upprepade ögonlysningar och även knäledsgranskningar på de hundar som har gått i avel.  Många hundar har importerats till Finland den senaste tiden, så vi kommer nog inte i framtiden att kunna undgå alla sjukdomar. 

Vilken är er största framgång?
Vi har ännu inte upplevt den största framgången, vi är också tacksamma för de
mindre framgångarna som vi har haft.
 

”Smiley” INT CA EE FIN DK S CH Sunterra Spontaneous Daystar var den mest vinnande Pomeranian i Sverige år 2007, Pom Toppen Vinnare!
 
 
”Papu” INT CA FIN EE DK CH KBHW -06 EEW-07 Sunterra Sweet Pea är en liten tik men hennes framgångar gör henne stor.
 
”Fanu” FIN LV CH LV LT Junior CH Panna Cotta Of Pomeranian World har gett oss många fina glädje stunder i utställningsringen.

Vilka framtidsplaner har ni?
Jag planerar sällan min framtid långt fram. Kanske föder vi upp några kullar årligen. Våra Pommar är framförallt keldjur och familjemedlemmar, vi låter dem njuta av ett helt vanligt liv.
 
 
Päivi Paajanen Kennel Baby-Doll’s Pomeranians i Finland
 
 
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Kennel Visit Scandinavien – Kennel Baby-Doll’s

  1. Susann skriver:

    Päivis första tik Baby-Doll’s kom från min första kull, innan jag hade fått mitt Kennelnamn Black Orange’s godkänt:) Baby-Doll blev FIN Champion väldigt fort. Tusen tack Päivi för att jag fick visa fram Smiley till Internationell Svensk och Dansk Champion samt till mest vinnande Pomeranian i Sverige år 2007! Vänskap håller år ut och år in, samarbete för oss längre!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.