Ingen hjälv med PlaqueOff® Animal

De flesta hundar utvecklar tandsten, tandsten är speciellt vanligt hos dvärghundar. Vi har prövat olika metoder för att minska tandsten, bland annat så provade vi PlaqueOff® Animal utan någon som helst hjälp.

Till vänster hund med tandsten, till höger en frisk käke utan tandsten.

Efter att alla mina hundar hade varit hos veterinären och fått putsat tandsten köpte jag PlaqueOff® Animal och gav dem regelbundet av pulvret i över ett års tid utan att se någon som helst skillnad. Alla fyra hundar utvecklade lika mycket tandsten som de hade gjort innan de fick äta PlaqueOff® Animal. Det sägs att det har gjorts forskningar och resultaten har visat att man redan efter 4-8 veckor skall kunna se resultat, men vi såg inget resultat efter över ett års användning. På Biodistras hemsida står det att läsa att kliniska studier på människan har visat att tandsten har minskat med upp till 88%, det kanske hjälper på människan men inte på mina hundar i varjefall. Det var helt bortkastade pengar och min veterinär sa en gång att det kan vara farligt för njurarna att äta medlet länge, men det vet jag inte om det finns något belägg för? Något som däremot har hjälpt mina hundar är Pedigrees Dentastix, det har verkligen reducerat tandsten under de senaste året som jag har gett dem Dentastix dagligen.

Burk med PlaqueOff® Animal


Länk till Biodistra

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 svar på Ingen hjälv med PlaqueOff® Animal

 1. Michis skriver:

  Jag håller med dig – PlaqueOff verkar inte fungera som utlovat för vår vovve… Däremot DentaStix, nackdelen är att med dem så blir han taskig i magen.Undrar om det finns något annat man kan göra då, veterinär blir ju alternativet, men självklart vore det bättre om det finns något hemmaalternativ till att få bort tandstenen och den dåliga andedräkten…

 2. Barbro skriver:

  Vad synd att det inte hjälpte.Jag tror jag tipsade dig om detta medel en annan gång. Mina bägge hundar har ätit det i drygt två år och hos dem försvann tandstenen helt och plackbildningen näst intill. Inte sååå perfekt som på bilden, men iallafall en mycket stor skillnad. Det lilla plack som bildas nu kan jag enkelt skrapa bort med bara nageln.Det finns förmodligen skillnader i hur medlet tas upp av kroppen, eller andra faktorer som påverkar resultatet.Ingen av mina hundar hade tex särskilt svår tandsten innan jag började.

  • Susann skriver:

   Hej Barbro,Ja jag provade detta för några år sedan, mina hundar får ”riktig” tandsten inte bara lite utan ordentligt, så detta hjälpte definitivt inte. Kanske lite mot dålig andedräkt men annars = 0, tyvärr.

 3. Pozzan skriver:

  Katten får särskild mat mot tandsten, Royal Canin som jag köper på Odal.Hästen gav jag PlaqueOff och det funkade ganska bra på honom.

 4. Carina skriver:

  Men är det inte så att det inte ska bida ny tandsten, men den befintliga tandstenen som är där kan den inte göra ngt åt? Vår Boris är bara 1 år och har har ätit det ngn månad. Ingen tandsten än iaf.. fast nu blev jag orolig ang njurarna :S

  • Susann skriver:

   Hej Carina,Ja det var därför som vi började med att ta den befintliga tandstenen hos veterinär, sedan provade vi PlaqueOff i över ett års tid men alla våra hundar bildade lika mycket tandsten som de gjorde tidigare, alltså ingen hjälpa av PlaqueOff:(

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.