Överfallsalarm mot attackerande hundar

Schrill överfallsalarm är ett kvalitéts larm tillverkat enligt EU-standard, CE. Ljuder öronbedövande högt!
Alarmet aktiveras genom att trycka ner utlösningsknappen och ljuder då i 110 db (vilket är en mycket hög signal). Avaktiveras genom att knappen släpps.

Det är meningen att du skall använda alarmet mot aggressiva/närgångna hundar genom att rikta Schrill larmet mot hunden som skall avskräckas eller skrämmas och tryck på utlösarknappen, ljudet upplevs mycket högt för en hund och är mycket obehagligt för den. Frågan är om detta alarm kan vara något att bära med sig då ens egna hundar blir anfallna av någon lösspringande hund? Risken finns ju att också den egna hunden kommer att bli väldigt rädd för det öronbedövande ljudet. 

Schrill överfallsalarm är litet (10,5×2 cm), lätt och enkelt att använda. Metallklipp finns så att larmet smidigt kan fästas i byxor, skärp mm. Om Schrill inte används har larmet en hållbarhetstid som är mycket lång. Gasen räcker till cirka 50 larmtryck.

 
Har någon annan någon bra ide’ om vad man kan använda sig av som skydd då ens egen hund blir attackerad av en annan hund?
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 Response to Överfallsalarm mot attackerande hundar

  1. Susann skriver:

    En annan variant är Bodyguard spray, kan det vara något, eller är risken för stor att den egna hunden får färgen på sig då den troligen sprids i vinden?http://www.stgeorge.s…&sct_id=0&subcategory2=0&gclid=CJ-h6cjdipMCFQJIMAodQhtUYQBodyguard självförsvarsspray. Licensfri.Förblindar, färgar och ger ifrån sig en stank mot angriparen. Vid kontakt med ögonen framkallas en tillfällig och övergående ögonirritation som varar ca 5-15 min. Dessutom färgar den förövaren röd i flera dagar vilket ökar möjligheten till identifikation och gripande av gärningsmannen. En bonus effekt är att den även ger ifrån sig en stank som gör att förövaren får kväljningar.Räckvidd ca: 2m.Innehåll: 45ml.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.