Fri från klåda med spenat

I tidningen Dog World i artkeln Living with dogs med Jane Lilley finns ett bra tips mot hud och pälsproblem vad gäller hundar som kilar sig av okänd orsak.
Tracey Wakefield från Lymington berättar om sin Schnauzer som under fem års tid hade besökt veterinären, och provat allt från kortison till olika preparat som hundens päls/hud blivit behandlad med eller tabletter den fått äta.
Inget av dessa hade gett något större resultat, hunden blev deprimerad och trött och gick och lade sig mycket tidigare än normalt för hunden.
Till sist fick Tracey höra om spenat, som kan hjälpa mot hud och pälsproblem. Tracey slutade upp med all annan medicinering för att ge spenaten en chans. Hon gav hunden 1 sked spenat 2 gånger per dag och efter en tid så var hunden glad och pigg precis som innan den insjuknade. Hunden lekte och busade, hade slutat upp med att klia sig och depressionen var som bortblåst. Tracey kunde knappt tro sina ögon, så hon vill nu dela med sig av sin erfarenhet av vilken verkan spenat kan ha på hundens hud och päls.
Det lär inte vara någon skillnad mellan frusen eller färsk spenat sägs det. 
 
Om du har en hund som kliar sig så är det värt ett försök att ge hunden spenat, det är en nyttig grönsak och billigt.   
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.