Olaga hot fick hundbiten att ta tillbaka anmälan

Kvinnan blev biten av en Grand Danois som är en hund stor som en ”kalv”, men hon drog tillbaka sin polisanmälan då hon fick höra att ägaren inte är någon som man vågar möta på natten.

Kvinnan var ute på promenad med sin lilla Jack Russle terrier då hon passerade en gård där en hundägare alltid håller sina hundar av rasen Grand danois fritt springande på tomten. Gården har inga staket, den ligger intill en 70 väg så hundarna är i ständig fara vilket strider mot djurskyddsreglerna, då hundarna kan springa ut på den hårt trafikerade vägen, vilket kan sluta med en säker död för hunden men också i en svår trafikolycka.

Kvinnan la märke till de lösspringande stora hundarna, hon skyndade sig hemmåt så fort hon kunde för hon anade att det skulle bli problem om någon av hundarna upptäckte hennes lilla kopplade hund. Hon hann precis passera gården då hon hörde att en av de stora hundarna kom springande efter henne. Hon böjde sig ner och plockade hastigt upp sin egen hund, varefter hon blev överfallen av Grand danois hunden, vars käftar slog ihop i tomma luften då den högg efter kvinnans hund. Den stora hunden lyckades tyvärr bita kvinnan i bröstet, den lämnade efter sig ett blålila elakt bitmärke, som kvinnan lät undersöka av läkare dagen därpå. Hon var svårt chockad efter händelsen men lyckades trots det göra en polisanmälan om saken.

En tid efteråt fick hon höra att Grand danois ägaren är en person som man inte vill möta på natten, kvinnan kände sig hotad och rädd så hon drog tyvärr tillbaka sin polisanmälan. Jag tycker att det är hemskt att sådant får hända, att oseriösa människor kan hota sina offer så att de inte vågar stå upp för sina rättigheter. Jag önskar att denna Grand danois ägare blir anmäld till polis samt djurskyddsnämden, han utsätter sina hundar för daglig fara i och med att de fritt kan springa ut i trafiken och bli under bilen. En sådan person skall inte få äga något djur!

(jag läste om händelsen i en insändare i SKKs Hund Sport)

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 Responses to Olaga hot fick hundbiten att ta tillbaka anmälan

  • Susann skriver:

   Hej Marcus,Nej, inte min hund. Jag hade banne mig stått upp och sett till att denna hundägare skulle få stå tillsvars för sitt agerande.

 1. Elisabeth skriver:

  men. Läser jag rätt? Drog hon tillbaka sin anmälan bara av den anledningen att hon fick höra att hundägaren inte är någon man vill möta på natten? Elller BLEV hon hotad av denne person? Jätteviktigt att det blir rätt!!?? VEM var det som hotade? Var det någon helt annan som berättade om hundägaren? Alltså var det hot över huvud taget? Annars klart otrevlig händelse. Skulle nog inte passera förbi nån mer gång i alla fall. Går det inte att anmäla anonymt till någon djurskyddsmyndighet??

  • Susann skriver:

   Hej Elisabeth,Historien är mycket otrevlig och enligt uppgift sann så som den är skriven.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.