Rottweiler angrep annan hund. Ägarna dömdes till böter


Två ägare till en rottweiler har dömts till böter för att hunden angrep en annan hund och indirekt den andra hundens ägare som fick bit- och rivskador i ansiktet och på kroppen, skriver Nya Ålands tidningen.
(Hunden på bilden har inget samband med artikeln)

Händelsen inträffade i Mariehamn i augusti i fjol.
Rottweilern var fäst i en löplina på den egna gårdsplanen. Grinden var öppen, och när ägaren till en annan hund – en spaniel – kom gående förbi slet sig rottweilern lös och sprang ut på vägen där han angrep den mindre hunden.

Spanieln fick ett 6 cm långt sår på utsidan av höger has, en 3 cm lång bitskada vid ryggraden och flera sår. En av trampdynorna på höger framtass slets loss.
Spanielns ägare fick sår på läppen, vid ena mungipan, på kinden och käken samt ett 8 cm långt rivsår på axeln.

15 dagsböter
Rottweilerns ägare dömdes till 15 dagsböter á 6 euro vardera, 90 euro. De ska också betala spanielns ägare 1.000 euro för hans rättegångskostnader. I ersättning för sveda, värk, lidande, kosmetiskt men och förstörd tröja får spanielns ägare drygt 900 euro.

Jag vill se mera av sådana här domar, det kanske får oseriösa hundägare att lära sig att uppfostra sina hundar så som man bör om man har hund. Om det svider riktigt ordentligt i plånboken så kanske dessa hundägare (som enligt dem själva är felfria) lär sig ordentlig hundhållning!? Eller kan man lära en gammal hundägare att sitta?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Rottweiler angrep annan hund. Ägarna dömdes till böter

 1. KnurraLinda skriver:

  Det är verkligen bra att det blir straff för sådana händelser. Jag har själv en Rottis och är trött på deras oförtjänt dåliga rykte bland vissa. För de är ju nästan bara när det är en Rottis eller kamphund som det blir tidningsrubriker av det, tyvärr. Det händer, men det är sällan hunden det är fel på utan husse & matte

  • Susann skriver:

   Tyvärr så är det så många som inte kan uppfostra en hund, som skaffar sig en Rottis eller kamphund, detta resulterar sedan i alla olyckor och artiklar i tidningarna. Artiklarna skrivs inte för att det är fråga om just en Rottis, utan för att ägrana till dem inte har en god hundhållning.

 2. SötKnubbis skriver:

  alla hundar kan vara farliga med fel uppfostran….håller med om att det ska vara kännbara domar och är man inte bra ägare ska man inte ha en hund så är det bara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.