En chihuahua kostar i snitt 1 039 788 kr under sin livstid


Alla vet vi vid det här laget att Paris Hilton har en hund av rasen chihuahua, som hon överöser med kärlek och presenter, men att en chihuahua i snitt kostar ägaren över en miljon kronor under hundens livslängd är nytt i varjefall för mig.

Daily Mail skriver att en chihuahua ägare spenderar i snitt över 1 miljon svenska kronor på sin hund, i inköp, mat, försäkring, veterinärkostnader, skötsel, accessoarer, hundpensionat osv. Det är stora pengar och jag tror inte att någon skulle köpa sig en chihuahua om detta är sant? Men då jag tänker efter så kostar mina egna hundar en hel del i utställningskostnader och resor per år, så visst kan man komma upp i den summan men det låter skrämmande.

Enligt artikeln så är det dyrast att äga en chihuahua och billigast att äga en Jack Russel som motsvarande kostar ca 308 638 kr under hundens livstid.

Greyhound kostar 970 688 kr under hundens livstid. Mastiff kostar 956 877 kr,  Boxer 584 966 kr och Dalmatiner 520 333 kr, ju mindre hund desto dyrare är det att äga den.

Hundarna har fått allt större betydelse som familjemedlem och de ersätter ofta barn i familjer som satsar hårt på karriären.Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på En chihuahua kostar i snitt 1 039 788 kr under sin livstid

  1. Ken the Swede skriver:

    Och inte räcker dom till att göra handskar av heller./Ken

  2. Michis skriver:

    En hund… Hah. Hon har mängder av småhundar, som hon enligt sina hushållerskor dessutom glömmer bort att gå ut med, eller mata, eller ge vatten. Hon stänger in dem i garderoberna och sen hittar hushållerskorna de stackars ihjältörstade liven sen… Enligt skvallerpress som perezhilton.com och så kallade ”blind items” på eonline i alla fall…Hon borde ha hundförbud!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.