Går på smärtstillande medicin med brutet ben

Den lilla Dvärghunden bröt benet den 12 april, men den har fortfarande inte blivit opererad pga uppfödaren/ägarens ekonomiska sits. Hon har nämligen inte råd med en operation så hunden får gå på smärtstillande. Uppfödaren hade dagen innan olyckan tecknat en djurförsäkring i Agria men då olyckan inträffade precis i början av en nytecknad försäkring så går inte försäkringsbolaget in och täcker kostnaden för operationen vilket är helt enligt deras regelverk, skriver Metro idag.

Vad jag som hundägare och djurvän INTE kan förstå är hur man kan låta bli att operera en hund som brutit benet? Uppfödaren säger till Metro att hon funderar på att avliva hunden så att den inte får lida mera! Det har gått över 1 månad sedan olyckan och hunden går fortfarande på medicinering utan operation! Jag hade tagit banklån, snabblån eller vad som helst bara min hund hade fått den vård som den behöver!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Går på smärtstillande medicin med brutet ben

  1. Martin skriver:

    Det här låter skumt,, Skulle det inte vara bättre att hunden ”äter” upp dom istället för hunden går ”på” dom… Bara en tanke!!!KramM

  2. Britt Nyman skriver:

    Naturligtvis borde hunden ha opererats omgående efter benbrottet. Allt annat är oansvarigt som hundägare. Hunden är en levande varelse, ingen sak. Inte låter man väl bli att operera ett barn, som efter ett benbrott behöver operation?Låter konstigt med försäkringsbolaget. Normalt brukar ju försäkringen gälla från samma dag den tecknas????

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.