Cairnterrierns död i den heta bilen kan kanske rädda liv

Alla talar om den fruktansvärda tradegin med den lilla hunden av rasen  cairnterrier som i 90 minuter kämpade för sitt liv, instängd i en bil på parkeringsplatsen i Charlottenberg då husse shoppade.

Tradegin har engagerad många, överallt pratade man igår om det fruktansvärda djurplågeriet som skedde och hur någon människa kan vara så idiotiskt dum att man lämnar en hund i bilen en sådan varm dag. Men faktum är att det sker överallt, på tävlingsplatser och hundutställningar lämnas hundar sittande i bilar i gassande solsken, av sina ägare. Detta sker på de flesta hundutställningar varje helg i Sverige!

Kanske kan tradegin med den lilla cairnterriern som kokade ihjäl i bilen, hjälpa andra hundar att undkomma samma öde. Man tycker ju att hundägarna skulle ”vakna” nu och inse hur galet det kan gå. Förhoppningsvis så har de flesta hundägare insett galenskapen i att lämna sina hundar i bilar en sommardag! I varjefall så  har många svenskar uppmärksammat saken och kan fungera som räddningsmän och få ut dessa hundar i tid. Hundar som annars är dömda att gå en fruktansvärd död till mötes.

 
FAKTA Tempratur inuti bilen

 

Tidpunkt Ute Temp. Väder Bil Temp.
08.30 +14 Skugga +19
09.30 +18 Skugga +38
10.30 +20 Blandat +47
11.00 +20 Sol +58
12..00 +23 Sol +62
13.30 +22 Sol +85

Jag vädjar på alla hundars vägnar, lämna oss INTE i bilen. Om du tänker åka någonstans där ”jag” inte är välkommen, lämna mig hellre hemma. Jag mår inte bra av att sitta instängd i en varm eller het bil. Tänk på att jag inte kan ta mig ut ur bilen då det blir för varmt, det kan vara sista gången du ser mig levande då du låser bildörren och går in till affären, utställningsplatsen, banken eller var du är på väg för att uträtta ditt ärende.

Lämna inte hunden i bilen!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 svar på Cairnterrierns död i den heta bilen kan kanske rädda liv

 1. Toffs skriver:

  Jag hoppas också att det är ett uppvaknande för alla hundägare… Själv har jag insett att hunden mår bättre av att vara hemma istället för i värmen i en stängd bil.

 2. Mikey skriver:

  Kan inte förstå varför folk envisas med att ta med sig sina hundar till affärer osv. Lämna dom hemma, varför utsätta sina hundar för risken att bli stulen eller att dö av värmeslag. Varför skaffa hund om du inte vill att den skall leva?

 3. Berit skriver:

  Jag sa till i kundtjänst på ett större varuhus häromdagen då en stor hund med mycket päls satt instängd i en bil i gassande sol på P – man ropade på ägaren som skyndsamt åkte därifrån med arga blickar efter sig! Jävla idiot – sa jag!

  • Susann skriver:

   På den tiden då jag jobbade som väktare på varuhus så träffade jag ofta på bilar där ägare hade lämnat sina hundar eller småbarn sittande i bilen på sommaren. Allt som oftast blev bilägaren förbannad på mig då jag gjorde mitt jobb och hjälpte ur dessa hundar eller barn som höll på att stekas ihjäl i bilarna. Jag tror innerst inne att ägarna reagerade med agression emot mig trots att de egentligen var förbannade på sig själva. Hoppas att det var så i vartfall.

 4. Rozie skriver:

  Detta är så fruktansvärt! Lika fruktansvärt är det när man läser om hundar som knutits fast i dragkroken på bilen, och därefter GLÖMTS BORT av ägaren, som bara kör iväg med bilen!”Somliga” ska bara inte ha djur…Säger bara en sak: ”SUCK!”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.