Honda kör på hundarFoto: Honda

Honda vill vara hundens bästa vän. Men Svenska kennel­klubben tycker att det räcker med en begagnad Volvo kombi.

Det är säkert ett smart knep av Honda att ställa sig in hos hundarna. När vi köper bil brukar vi rådfråga våra vänner. Och vem är människans bästa vän om inte hunden?

Nu tycks japanerna ta hundarnas bilkrav på stort allvar, modellen Honda Vamos och specialmodellen Vam­os­ Travel Dog Edition finns bara i Japan, skriver Metro idag.

 

Allt för ofta lanseras en bil med ledord som ”dynamisk” och ”riktas mot kunder med en aktiv livsstil”. Nu verkar det som att även biltillverkarna har tröttnat på de tomma orden. I en ny kampanj siktar Honda in sig på hundar och dess ägare. Det kan tyckas som att Honda riktar sig mot en ganska smal kundgrupp. Men faktum är att de kan vara något mycket stort på spåren. Japans födelsetal sjunker i rask takt och fler och fler väljer att skaffa en hund eller katt i stället. Enligt obekräftade uppgifter finns det i dagsläget fler hundar och katter än barn under 15 år i Japan. Sedan Honda Dog-hemsidan skapades har 1,5 miljoner personer gått in på sidan varje månad. Hondas egna undersökningar visar att ungefär 100 personer bestämmer sig för att köpa en Honda efter att de har varit inne på hemsidan. Skiver Teknikensvärld.

 

Honda Dog sidan (på japanska)

En hundkoja i modern tappning. Honda W.O.W var utrustad med en fiffig hundkorg i instrumentpanelen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.