Rottweiler bet barn blodiga under leken

Rottweilern gick till attack mot barnen mitt under leken, samma rottweiler har tidigare attackerat barn. Varför fick rottweilern leva undrar jag?

– Mina barn kunde ha dött, säger pappa Peter Carstens. Grillen rykte och solen sken, Liam, 3, och Tim, 6, lekte på gräsmattan hemma hos mammas väninna. Husets fyra rottweiler var instängda i köket, tidigare hade minst en av dem attackerat ett barn. Nu tog de inga chanser. Men plötsligt kom de springande. Någon hade öppnat dörren av misstag. Skriver Aftonbladet idag.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 svar på Rottweiler bet barn blodiga under leken

 1. Anonym skriver:

  Självklart skall en hund som har attakerat en människa (speciellt barn)avlivas även om man som ägare till hunden tycker att det är hemskt. Själv hundägare

 2. Michis skriver:

  Jag hittade på nätet att de två hundarna som attackerade igen är avlivade nu.

 3. Berit skriver:

  Vår tik blev attackerad av just en Rottweiler när hon låg vid mina fötter och sov – ägaren tyckte det var bådas fel så vi skulle dela på veterinärkostnaden??????? Är det fel på såna som skaffar den typen av hund eller?

  • Susann skriver:

   Hej Berit,Det är fel av både uppfödare och valpköpare att dessa kommer åt att få köpa hundar av raser som de absolut inte klarar av. I ditt fall så är det självklart att ägaren till hunden som bet din hund skall betala kostnaderna, annat hade jag inte gått med på. Hoppas din vovve mår bra nu!

 4. burgarn skriver:

  Det borde vara så att för att inneha hundar skulle det krävas att hundägaren utbildades av insruktörer/ hundskola och efter först erhållet prov få införskaffa hund.Det finns många seriösa hundägare som på ett bra och erfoderligt sätt uppfostrar sina hundar. Och tyvärr alldeles för många inte erfarna hundägare och inte heller seriösa uppfödare.Hundförarbevis är ett minikrav.

  • Susann skriver:

   Va bra att hundarna nu är avlivade! Jag förstår mig inte på uppfödare som säljer hundar till vem som helst, uppfödare som nästan tvingar på hundvalpar till oerfarna köpare. jag kan förstå att en del stora raser föder många valpar och det inte är så lätt att få valparna sålda, men VARFÖR då avla alls? Jag fick höra om en tjej som skaffat sig en hund av stor ras,samma tjej har på loppet av 5 år haft 5 hundar varav åtmistone 1 är avlivad pga att den blev ilsken. De andra hundarna har hon givit bort då hon inte klarat av hundhållning. Varför kollar inte uppfödare upp sina valpköpare innan de säljer en valp? Oförsvarligt tycker jag.

 5. Karin skriver:

  Herregud!Min första tanke är varför har en människa som inte klarar av att uppfostra en rottis, FYRA st? Rottisar är väldigt trevliga hundar men det kräver att ägaren är erfaren och vet vad man har att jobba med. Vi har en blandras rottis/shäfer/Hamilton och det är en mycket trevlig hund som vi har uppfostrat väl. Jag är ingen expert eller världsbäst på hundar men vi har ialla fall gjort ett bra jobb. Hade han bitit någon så hade vi tagit bort honom direkt. För hans, andras och våran skull. Tyvärr finns det för många som inte ska ha hund och som en annan skrev och som det har varit tal om länge så tycker jag att det ska införas ”hundkörkort”…..Hoppas pojkarna mår bra och kan komma över hund attacken…MVH Karin

 6. ? skriver:

  ”Gått alla kurser” – Jag har haft rottweiler i femton år och har gått alla kurser som finns. Men djur är djur och det finns aldrig några hundraprocentiga garantier, säger Taina Söderström. – Det viktiga är att barnen överlevde och att de är hemma och mår bra, säger hon.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.