Rottweilern Ozzy sköts till döds

Den Rottweiler som attackerade två barn blodiga har nu skjutits till döds. Jag tycker att det hela var tragiskt och hemskt att rottweilern hann bita flera barn innan den avlivades men att sjukta hunden var ett fruktansvärt sätt att avliva den på. Varför tog inte ägaren hunden till en veterinär för att låta den få ett värdigt slut med en injektion?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 svar på Rottweilern Ozzy sköts till döds

 1. Mattias skriver:

  Injektion eller ett eller en kula, vad fan spelar det för roll? dör lika fort av en kula… Kostar dessutom en jävla massa att gå till vetrinär.

  • Susann skriver:

   Grunden till att jag känner att hunden skall få ett värdigt slut och somna in av en injektion är att jag som liten fick uppleva hur våran ganne som är jägare skjöt våran första hund då vi skulle avliva honom. Hunden kände på sig att allt inte var okey då han fördes ut i skogen för att möta jägarens gevär, han försökt i det sista bita grannen innan denne sköt sitt dödande skott. Jag kommer aldrig att glömma det ögonblicket i hela mitt liv. Mina hundar skall inte behöva stirra in i en gevärspipa det sista de gör här på jorden. Vilket väljer du själva, somna in lungt och stilla eller stirra in i en gevärspipa innan du dör?

 2. Maria skriver:

  Förstår inte varför det skulle vara mer fruktansvärt att skjuta hunden av en jägare som vet hur man gör detta än att ta den till en veterinär.En klinik är oftast en väldigt stressande miljö.Jag skulle aldrig avliva min ena hund på en veterinär station om valet finns eftersom hon blir så fruktansvärt stressad i den miljön.Min hund ska få somna in i ro den dagen hon behöver det dvs hemma.Så dessa 2 rottweilers kan mycket väl ha fått ett betydligt tryggare slut än många andra hundar som tvingas stressas på en vet klinik innan dem vaggas till sömns i sin förtvivlade ägares famn som innebär än mer stress.Nog för att jag skulle föredra att mina egna hundar få somna in än att bli skjutna.Men jag kommer söka en vet som kan komma till vårt hem så dem får somna i ro.

  • Susann skriver:

   Om hunden känner sig stressad hos en veterinär så är det bästa allternativet en ambulerande veterinär som kommer hem till hundägaren då det är dags för hunden att passera regnbågen.

 3. Carina skriver:

  Att ta bort sin bästa vän är det svåraste man kan göra.Har gjort det själv efter 10 år med min vän.Inget jag vill göra om igen.Oavsett hur och var man gör det är det en fruktansvärd upplevelse,som inte går att beskriva i ord.Hemmiljön är inte heller förenat med mindre smärta.Det många glömmer bort är att man efteråt ska leva med det minnet i sin bostad och bära ut hunden därifrån efteråt.

 4. per larsson skriver:

  Är så leden av att leva i ett land med censur, så fruktansvärt hemskt,att inte få skriva vad man känner?

  • Susann skriver:

   Till per larsson, din första kommentar är borttagen då denna blogg är till för hundsnack och inte invandrarpolitik.

 5. Nina skriver:

  Ja g hade absolut tagit hem en veterinär när den tiden är kommen.Har avlivat hos veterinär och det var vidrigt. Inte för att de gjorde ngt fel, utan att hunden kände på sig vad som skulle hända.Jag skulle inte heller be en jägare avliva den i skogen, har man skaffat en hund tycker jag att man ska finnas vid hundens sida när de är dags för avlivning, det är det minsta man kan göra!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.