Avlivad katt uppstod-veterinär misslyckades vid avlivning

För några år sedan uppsökte jag en veterinär mitt i natten för att få utfört ett kejsarsnitt på min tik. Veterinären jobbade ensam den natten så jag fick hjälpa honom vid operationen. Av någon anledning tittade jag upp på de höga skåpen som fanns i operationssalen, högst uppe på ett av skåpen satt det en levande katt!! Katten såg rädd och orolig ut, det såg ut som om den vilken sekund som helst hade kunnat hoppa ner och anfalla veterinären som precis höll på med att sy igen min hunds buk efter kejsarsnittet.

Jag skrek till av rädsla och förklarade för veterinären att det sitter en levande katt uppe på skåpet….jag såg hur veterinären ändrade ansiktsfärg, han såg förskräckt ut. Jag frågade vad katten gjorde i operationssalen och till min fasa fick jag veta att en annan veterinär hade avlivat katten dagen innan! Katten hade tydligen överlevt avlivningen eller uppstått från det döda?! Veterinären fortsatte att sy igen buken på min hund, han ville inte tala om katten mera. Jag forsatte att tänka på katten och dess ägare, som säkert var övertygad om att katten var avlivad. Jag vet inte hur det gick med katten men jag skulle tro att veterinären avlivade den igen. Detta har satt djupa spår hos mig och jag skulle inte våga lämna in min hund för avlivning utan att jag själva vara med. Tänk om denna katt hade lyckats smita ut från djurkliniken utan att någon hade sett det!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

9 svar på Avlivad katt uppstod-veterinär misslyckades vid avlivning

 1. LillaJag. skriver:

  nej men fyyyyyva äckligtStackars katt…

 2. Nina skriver:

  Har förstått att det inte är så ”enkelt ”att avliva katt som det är med hund, är det så?

  • Susann skriver:

   Jag vet faktiskt inte om det är någon skillnad på att avliva en katt eller hund? Men veterinären borde varit säker på att katten dog vid avlivningen, och frågan är var den hade förvarats för ur frysen kan den kanppast ha tagit sig själva? Jag besökte i höstas en veterinär där det på undersökningsbordet låg en avlivad katt, djurskötaren skyndade sig in i rummet, för att slänga katten i en plastpåse som hon sedan slängde in i underskåpets sophink. Inte så kul att få se en bortglömd avlivad katt i undersökningsrummet. Har man inte lika stor respekt för avlivade katter som man har för hundar? Eller behandlas hundarna lika illa?

 3. Jezz skriver:

  Usch fy vad hemskt! Jag har var iväg med 2 av mina katter för en tid sedan (inte samtidigt) och jag stannade hela tiden tills de förklarades döda. Men det var en pärs speciellt med katt nr 2 som gick igenom en del innan hon dog. Läs om det hela här; http://blogg.aftonbla…Det är hemskt och har satt sina spår. jag förstår att du känner som du gör. Frågan är bara om man vågar återvända till samma ställe igen efter en sån sak.

  • Susann skriver:

   Det värsta är att jag upplevt dessa två avlivningar hos två olika veterinärer på två olika veterinärstationer. Frågan är om flera veterinärer är lika slarviga vid avlivningar av katter?

 4. Nina skriver:

  Då är det så att det är helt olika att avliva hund å katt. Inte tar man så många sprutor till hund, usch så vidrigt,stackars dig Jezz!!

 5. ♥ Zombie ♥ skriver:

  Oj,oj.Fy sjutton vad otäckt! 🙁

 6. taina lindfors skriver:

  i tisdags avlivades min vackra snart 13-åriga katt.stor sorg och saknad..gråter…veterinären gav direkt en öbverdos och jag konstaterade i mitt töcken att han var död.död

 7. Pingback: Avlivad hund vaknade upp från det döda precis som katten gjorde |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.