Pit bull terrier räddades – ger tröst till cancerpatienter


  

Pit bull terriern räddades från den berömda dogfighting ringen, nu hjälper hunden cancerpatienter
Foto NBC news.
 

Livet leker, för Leo kunde det inte vara bättre just nu.  Leo – räddades från sina tunga kedjor som begränsade honom som en av de pit tjurar i tidigare NFL Quarterback Michael Vick’s dogfighting ring – Leo är en mjuk älskare, inte ett stridsflygplan. Han bär nu lycklig omkring på frolics i en clown krage då han gör rundor på Camino Infusion Center, där han ger tröst till cancerpatienter som genomgår kemoterapi. 
Trots sin utbildning till en mördare, utvecklades Leo till en trogen hund, han besöker sina cancerpatienter som nu är hans vänner. Skriver NBC news
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Pit bull terrier räddades – ger tröst till cancerpatienter

 1. Miss Borderline skriver:

  Ja vad jag skulle vilja göra med den där Michael Vick lämpar sig nog inte för tryck!!Väldigt roligt att få läsa ett positivt inlägg om pitbullterrier i en ”småhundsblogg”. Själv älskar jag alla hundar men framförallt hundar av bull&terriertyp. Är dagmatte åt en amstaff/pitbullblandning (en dam som snart fyller 12 år). En annan hundägare frågade mig för ett tag sen om det inte var småhundsägare som mest tittar snett på mig och lilla vovven (som jag kallar henne i bloggvärlden). Det är det INTE kan jag säga!! Har inte fått negativa reaktioner direkt från någon hundägare, men dom som MINST säger nåt är faktiskt småhundsägare…..och det är ju en VÄLDANS tur det eftersom lilla vovven är hanhundstokig (dvs killtokig hihi) i allmänhet, och i små killvovvar i synnerhet, så hade inte hon fått busa å gulla med sina småpojkar så hade hon blivit en mkt ledsen hund!Fast jo, kom på nu att ngr småhundsägare som bor precis i grannskapet sa att ”nä han (dvs deras hund) kommer inte få hälsa på en ”såndär”…” i början när jag hade henne (var så längesen så jag hade glömt det haha), jojo….dom fördomarna tog lilla vovven ur dom när dom märkte den spirande kärleken mellan henne och deras egen hund 🙂

  • Susann skriver:

   Va kul att höra om din lilla vovven:) Mina dvärghundar får hälsa på hundar av alla storlekar men man får ju vara på sin vakt då leken oftast blir väldigt ”hård” för en liten hund emot en stor hund. Stora lekfulla tassar kan av misstag trampa på en liten dvärghund vars skelett inte är gjort för att utsättas för stor belastning som en storvuxen hunds kroppstyngd.

 2. Miss Borderline skriver:

  Ja det en viktig sak du tar upp där. Lilla vovven är ju inte så tung och hon gillar mkt springlekar och inte så mkt brottning som såna här raser annars kan göra. Jag känner en vars goldenvalp fick en stor hunds tass på ryggen och fick en skada som han fick medincera mot värken resten av livet, och pga detta så var hon tvungen att avliva honom vid 7 års ålder pga att hans smärtor blev för svåra och medicinen och sjukgymnastiken inte hjälpte längre. Så tragiskt och så onödigt :(Så det är verkligen jätteviktigt att vara försiktig när mindre hundar leker med större!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.