Ouppfostrad hund-osäkert möte


Igår då jag rastade hundarna stötte jag på en kvinna som var ute med sin hund av rasen Rhodesian ridgeback och sina två små barn varav den ena satt i en barnvagn. Ca 50 meter innan jag nådde fram till dem ropade kvinnan oroligt till mig och frågade om jag skulle fortsätta fram på den väg som hon stod. Hon såg mycket besvärad ut och bad mig att stanna där jag var med mina hundar så att hon kunde ta en omväg, hon var orolig över att hon inte skulle klara av att hålla sin hund om vi passerade varandra! HUR kan man ge sig ut med en hund om man inte är säker på att man klarar av att hålla hunden vid möte med andra hundar?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

15 svar på Ouppfostrad hund-osäkert möte

 1. MellenCamp skriver:

  Kanske för att hon inte hade något val!

 2. Leanna skriver:

  sanslöst! Ska man ha hund oavsett ras så ska man ha koll på den!

 3. Miss Borderline skriver:

  Kan inget annat än instämma till fullo!!! Kan man inte hantera det man har i kopplet så ska man inte ha hunden, punkt slut, MIN åsikt! EN sak är ju att kanske ropa till nån som har sin hund lös för att man inte vill att främmande hundar ska springa fram till sin egna kopplade hund. Ja herregud, hundägare är bland dom konstigaste människor man kan råka på ibland. Ha en glad midsommar med vovvarna önskar Miss B och hennes daghund (som är en mkt väluppfostrad och snäll ”liten” dam i ett amstaff/pitbullpaket)!!

 4. //NFH skriver:

  Var det inte bra att hon ropade och frågade då?Visst finns det på tok för många som inte har koll/pli på sina hundar, men den här kvinnan agerade väl ändå tämligen ansvarsfullt mot dig, eller?

 5. Nina skriver:

  eller så ville hon bara vara HELT säker på att det skulle gå bra!!! Kanske inte var ngt annat??

  • Susann skriver:

   Jag skulle inte våga gå ut med en hund som jag inte är säker på att jag klarar av att rasta.

 6. Jerrie- The Show skriver:

  En hund måste ju ut, även om den har problem med hundmöten kanske?

  • Susann skriver:

   Visst alla hundar skall rastas, poängen var att alla hundar även bör uppfostras och vet man med sig att man inte klarar av att möta en annan hund så skulle jag nog be om hjälp med uppfostring av någon som kan området.

 7. Nina skriver:

  jag går ut m 3 st, men de vill bara fram för att hälsa, sk ubersociala, och då är det väl bra att fråga eller ??Man kan inte klaga på hundägare hela tiden…Först att de inte gör ngt, sen att de GÖR ngt !!

  • Susann skriver:

   Jag uttryckte mig inte tillräckligt noggrant här, kvinnan sa alltså att hon var rädd inför mötet att hon inte hade koll på hunden. Visst var det bra att hon varnade mig för det men jag skulle fortfarande inte ge mig ut med en så stor hund, + barn och barnvagn om jag inte hade koll på hunden.

 8. UnaGataFea skriver:

  *skrattar*det är såklart skillnad på en hund och en lyxhamster……alltid…..

 9. Nina skriver:

  ok,då förstår jag. I en bättre värld går alla hundägare på lydnadskurs, men det vet ju både du och jag att det inte händer. Jag har gått en herrans massa kurser, men vad hjälper det när man har 3 st levnadsglada galningar hemma?Ha det, skön midsommar!!:)

  • Susann skriver:

   Hundar är lekfulla och det är ju en del av charmen med dem:) Jag tror nog att du har jättebra koll på dina hundar. Men det finns folk som skaffar sig en allt för stor hund eller fel ras som familjehund till barnen och då glömmer man ofta bort lydnad osv. Det finns som tur är många duktiga hundägare som verkligen satsar på lydnad och vad är finare än samspelet mellan hund och förare, det är så man får tårar i ögonen ibland av att se sådant! Trevlig midsommar:)

 10. UnaGataFea skriver:

  btw, jag har en hund……..

 11. ioanna skriver:

  Min första tanke är just det.. vad ska hon med en sån hund till??.. Sen kom tanken.. det kanske inte var hennes??.. Hon kanske var hundrastare.. akut.. och med två barn som hon kanske inte kunde lämna någonstans… då är det ju bättre att be om ”hjälp” än att genomföra ett möte som man inte var säker på?? listan kan göras lång.. om orsaker.. MEN.. VAR det däremot hennes hund… Illa!!!Kan samtidigt be dig om din åsikt om ett ”Hundproblem” som jag hade häromdagen då… http://blogg.aftonbla

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.