Katt fick dödshot på brev


En okänd person sänder olagliga hotbrev med posten till en kattägare i Helsingborg. Vanligtvis handlar denna blogg om hundar men då jag känner varmt för alla slags djur så vill jag ta upp detta obehagliga fallet här på bloggen. Först misshandlades katten Tuss svårt. Sedan kom hotbrevet. ”Nästa gång tar vi hand om katten definitivt. Den kommer då att hittas uppspikad på ert förråd”, skriver katthataren. I ett radhus på Pålsjö östra i Helsingborg bor familjen Lindsjö med sin ettåriga katt Tuss. Den lilla katten springer lös i bostadsområdet och det har fått någon att se rött.

Skriver Aftonbladet

I vårt bostadsområde så rekomenderas det att katten skall vara kopplad eller hållas inomhus, efter det beslutet så har jag inte sett så många lösspringande katter i området mera. Innan var det lite av ett gissel med katter som kissade i barnens sandlåda, i rabatter och till och med gick in i lägenheterna då balkongdörren stod öppen. Men att sända hotbrev till kattägare är att gå för långt, det klassas som olaga hot och jag kan förstå rädslan och förtvivlan hos kattägaren. Man vet ju aldrig vilken galning som ligger bakom det?!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 Responses to Katt fick dödshot på brev

 1. Islin skriver:

  Helt sjukt att ge sig på en stackars katt så, tycker man något får man väl tala om det istället för att ge sig på oskyldig DJUR.hos mamma så springer våra katter alltid lösa, men vi bor på landet så här ställer de inte till några problem.

 2. Anonym skriver:

  Jag orka inte läsa hela inlägget/artikeln för jag tycker det är så hemskt :(VARFÖR gör människor så, vad är det för FEL på dom?! Själv har jag en chinchillaperser och det är en mkt lugn ras som trivs fint inne. Jag hade aldrig haft nerver att ha honom som utekatt (även om jag är uppväxt med katter som fått gå ut ensamma, både i stan och på landet). Det blir allt vanlgare att se kattägare gå ut på promenad med sina katter faktiskt :)Glad midsommar!!

 3. Miss Borderline skriver:

  Oj, det var jag Miss B som skrev kommentaren ovan (anonym), jag måste glömt att trycka in mina uppgifter!

  • Susann skriver:

   Det är förskräckligt hur korkade en del människor är, att ge sig på försvarslösa djur är så lågt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.