Hund skadades svårt av båtpropeller, överlevde


Den 2 åriga labradorhunden Manu överlevde som ett under, föll från båt, skadades svårt av båtpropeller, simmade till en stockfärja och räddades till livet. Manu tillsammans med ägare Sari Haataja och Jarkko Heimonen. (Foto: ANU MATTILA / SAVON SANOMAT)

Jag var säker på att Manu var död säger hundägaren Jarkko Heimonen till IL, där han berättar om hur hunden räddades som av ett under efter att den fallit över bord och skadats svårt av båtens propellrar.

Heimonen berättar vidare om båtturen där hunden föll över bord efter att båten hade stött på grund mot en vajer, med sig i båten hade han sin far och två labradorhundar.  Det var en så stor smäll att jag inte hann förstå att en av mina hundar hade trillat över bord säger Heimonen. Jag greps av panik då jag förstod att min hund Manu var borat, den hade fallit över bord och befann sig nu i det kalla vattnet. Vi letade överallt men kunde inte se hunden någonstans.

Efter tröstlöst letande gav hundägaren och hans far upp letande efter hunden, det fanns inga hopp över att hunden skulle ha överlevt, så i tron om att hunden hade drunknat begav sig hundägaren hem. Med stor sorg i hjärtat berättade han om olyckan för hundens matte.

Följande kväll mottog hundägaren ett sms från ett anonymt nummer, där det framgick att en hund hade återfunnits i den sjö där olyckan hade inträffat. Smset kom från polisen och hundägaren var säker på att hunden återfunnits död. Till sin stora förvåning fick hundägaren veta att hunden levde och befann sig på ett djursjukhus i närheten.

Hunden hade skadat sig svårt på båt propellern, trots det hade den simmat ikapp en färja som fraktar stock. Hunden hade trots sina skador lyckats kravla sig upp på färjan, varifrån polisen kunde hämta upp den skadade och svårt chockade hunden.  Hunden hade skadat sig på ena bogen, där den hade åsamkat sig ett 20-30 cm djupt sår. Hunden Manu har idag återhämtat sig från olyckan och har återfått aptiten på både mat och på livet.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.