Ny DNA studie avslöjar spännande genetik om hunden

Ny DNA studie avslöjar spännande genetik om hunden, vad har en Chihuahua gemensamt med en Grand Danois? läs hela artikeln på Sience Daily 

Hundar varierar i storlek, form, färg, päls längd och beteende mer än något annat djur och hittills har den här variationen varit oförklarliga. Nu har forskare utvecklat en metod för att identifiera de genetiska grunden för denna mångfald som kan få långtgående fördelar för hundar och deras ägare.

Den vetenskapliga tidskriften Genetics, forskning avslöjar platser i hundens DNA som innehåller gener som forskarna tror bidrar till skillnader i kropp och skalle, form, vikt, päls, färg och längd.

”Detta spännande genombrott, som möjliggörs genom samarbete med ledare i hundens genetik, hjälper oss att pussla ihop hundens arvsmassa ett pussel som på sikt kommer att omvandlas till potentiella nytta för hundar och deras ägare,” sade studiens medupphovsman Paul G. Jones, PhD, en Mars Veterinära ™ genetik forskare vid Waltham ® Centre for Pet Nutrition – en del av Mars ® Incorporated, som är världsledande inom Husdjur som studerat canine genetiska vetenskap under de senaste åtta åren. ”Genom att tillämpa denna forsknings tillvägagångssätt, kan vi definiera hur gener bidrar till fysiska eller beteendemässiga egenskaper som påverkar många raser.”

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.