Eksem i släkten satsa på hund-välj bort katten


Nu är det bevisat det som jag upplevde med mina barn då de var små. Dansk studie: Känsliga barn bör undvika kontakt med katt, hund däremot inget problem. Min dotter var känslig mot våra katter, läkaren sa att vi måste göra oss av med katterna för att min dotter var överkänslig mot dem. Sagt och gjort, katterna åkte ut, på dagen då vi skulle avliva dem dök det som ett under upp två underbara familjer som ville ge dem nya kära hem. Där levde katterna sedan tills de dog en naturlig död vid 14-16 års ålder.

Jag är en djurmänniska och ville trots allt ha djur, så jag skaffade mig en hund av rasen Pomeranian. På den tiden visste man inget om den studie som nu gjorts i Danmark så andra tyckte nog att det var lite väl vågat. Men jag tog hunden till  oss på prov och som studien i Danmark visat så reagerade min dotter inte på hunden. Senare har det blivit allt fler hundar och min dotter har inte haft några som helst problem med dem, men så fort som hon träffar en katt så reagerar hon.

Längtar du efter barn och husdjur? Välj bort katt och satsa på en hund. I alla fall om din släkt är drabbade av eksem. En dansk studie visar att spädbarn som föds med ärftlig risk för eksem bör undvika kontakter med katter. Risken att utveckla eksem under första året är dubbelt så stor som hos barn med en vanlig genuppsättning. Att ha hund och bebis samtidigt är däremot inget problem, skriver Aftonbladet.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Eksem i släkten satsa på hund-välj bort katten

  1. Lena skriver:

    Ett tips: Välj bort hunden också! I alla fall medan barnen är små! Min son blev allergisk mot hund också. Och hade som barn eksem, vilket bara har blivit värre. Blir också värre när han träffar hundar nu i vuxen ålder! Alla hans tre barn har också eksem.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.