Räddar hundar från att slås ihjäl i Kina

Vi har inrättat en mottagande station på lokal Vet Clinic i Dujiangyiang, och öppnat en telefonjour för sällskapsdjur för ägarna att ringa till, för de efterlevande djuren i Sichuans jordbävning i Kina.

Vi beslutade att agera när vi hörde att myndigheterna i Dujiangyiang höll på att genomföra en utgallring av alla hundar på grund av rädsla att de skulle sprida sjukdomar. Hittills har vi räddat mer än 120 hundar och flera katter, samt fört dem till Chengdu – till en del av ett djursjukhus, och andra till vår undsättnings centrum för akut läkarhjälp.

Christie Yang sade att detta var ett litet sätt att hjälpa de överlevande efter jordbävningen. ”Dessa fattiga människor har förlorat allt, familj, sina hem, deras levebröd och nu ställs de inför att förlora sina mycket älskade husdjur på det mest grymma sätt, så om vi kan hjälpa dem, så finns vi här”. Vi ber folk som vill ha sina hundar tillbaka att underteckna ett avtal som tillåter oss att leta efter dem i sex månader, efter att de, om de fortfarande inte kan ta sina sällskapsdjur tillbaka men vill förnya avtalet, kan de göra det.Om inte, kommer vi att försöka finna ett nytt hem för djuren. Vi tar också hand om svältande hundar som har hittats vandrade omkring och letande efter mat. ”

Vi har tillgång till fri hundmat och gratis vaccinationer från företagssektorn som nu koncentrerar sig på att rädda så många hundar (och katter) som möjligt. Det är en kapplöpning med tiden, eftersom alla hundar eller katter som hittas av polis eller soldater kommer att dödas – skjutas eller slås ihjäl med käppar. Djuren är på väg till Qi Ming Pet Rescue Centre i Chengdu, vilket kan ta cirka 200 hundar och med finansierings stöd från Humane Society International, vi tillhandahåller mat och bygger ett tillfällig karantän område vid skyddsrum, skriver Animals Asia.  Se även filmen på deras websida.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.