Doberman bet ihjäl Chihuahua – polisen maktlös


Polisen maktlös mot mördarhundarna

Dobermannen Isa bet ihjäl Chihuahuan Dixie – nu ligger ägarna i strid. Men det är inget brott när hundar går till attack och polisen står handfallna. Ägarna kan inte fällas eller få böter. – Vi kan säga aja baja, säger polisen Torgny Hultin. Familjen Bergs fyra chihuahuor var ute i trädgården i skånska Ekeby. Plötsligt hoppade grannhunden Isa, en doberman, över staketet och in på tomten, skriver Aftonbladet.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 svar på Doberman bet ihjäl Chihuahua – polisen maktlös

 1. Anhedonie skriver:

  Visst finns det hundar som är elaka mot andra hundar, men det går i stort sett alltid att träna bort, om man vet hur man gör. Det är alltså ägarens ansvar och inte hundens. Och när det gäller doberman, pitbull och andra muskulösa hundar, med grova käkar, så bör man vara riktigt hundvan innan köp. Därför tycker jag att fler kontroller borde finnas, innan man får köpa sådana typer av hundar. Men det finns ett ansvar också, hos den med den mindre hunden. Att t ex låta en chihuahua hälsa på betydligt större hundar, är dumstridigt – då man inte har en aning om hur ägaren, en total främling, har uppfostrat sin hund. Förövrigt tycker jag att åtgärderna är bra, vid sådana här typer av fall. Varken böter på ägaren eller avlivning av hunden, utan antingen koppeltvång, munkavelstvång eller hundförbud. Jag tycker detsamma borde gälla om en hund biter en människa, just för att det så sällan är hundens eget fel. Det är ägaren som ska stå till svars. Att avliva hundar, bara för att de biter en människa är ett sådant otroligt slöseri.

  • Susann skriver:

   Jag håller med att det är hundägarens ansvar och fel om en hund anfaller en annan hund eller människa. I detta fall så var det dobermannen som hoppade över staketet, alltså chihuahuaägaren gjorde inget fel vad jag kan se, hans hundar befann sig i sin egen rastgård då attacken inträffade. Jag tycker ändå att man boder se över lagen här då hundattackerna ökar itakt med att hundarna blir fler och fler till antalet i Sverige.

 2. Anhedonie skriver:

  Och ja, några mördarhundar är inte doberman, om de uppfostras på rätt sätt.

 3. ingrid skriver:

  Höll på att förlora min ena chihuahua i mars i år, då vi var ute på en mindre landsväg och en annan hund kom rusande och bara kastade sig på min ena tik.Hon klarade livet men det var på gränsen.Dräneringsrör på 5 ställen och blåslagen och sydd över hela kroppen kunde hon inte gå ibörjan.Men hon överlevda…mot alla odds men jag kommer ALDRIG glömma det som hände.

 4. Ulrika skriver:

  Alla hundar kan bli mördarhundar i fel ägares händer. (t.o.m. min Yorkie, även om skadorna han skulle kunna åsamka är något begränsade)Körkort för hundägare och ett återinförande av hundskatten skulle kanske rensa en del i hundägarträsket. Hårdare krav på uppfödare skulle heller inte skada. Oseriösa uppfödare föder upp vad skit som helst och säljer till vilka idioter som helst.

 5. Claes skriver:

  Jag är mycket intresserad av en officiell svensk rasstandard på kamphund och mördarhund. Jag hittar ingen på SKKs hemsida.

 6. PA skriver:

  Som vanligt så vill reportern skapa rubriker 🙁 Den som skrivit artikeln borde vara bättre utbildad i ämnet först. och kanske ha rätt bild till rätt hund. Javisst handlar detta om dåligt ledarskap och har hunden ingen ledare så kan sådant hända som beskrivs i artikeln. På oss människor är det likadant. En dålig uppfostran med dålig ledarskap kan resultera i kriminellt beteende som grov misshandel, mord, våldtäkt, förstörelse….osv….. INTE faan får dom böta med livet fast dom gör motsvarande saker…. Vi människor som skall vara så smarta individer håller ju på att ta livet av varandra och de djur som finns ute i skogarna ”för där skall vi bygga och köra med våra dödsmaskiner (för att vi är bekväma och lata)….inte nog med det så förstör vi vår egen planet som vi bor på ….jaja undra vilka som är idioter Djuren eller vi som kan prata och tror att vi är smarta

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.